23 feb. 2015 | 11:59

Noi comenzi vocale pentru posesorii de telefoane cu Android Lollipop

ACTUALITATE
Noi comenzi vocale pentru posesorii de telefoane cu Android Lollipop

Un update la vă permite să folosiţi comenzi vocale pentru a activa funcţii de sistem la terminalele cu Android 5.0 Lollipop.

Google Now este destul de capabil pentru posesorii de terminale cu Android. Prin intermediul unor comenzi vocale puteţi redacta un mesaj, puteţi iniţia apeluri sau puteţi căuta ceva pe internet. Partea surprinzătoare este că, trecând peste aceste funcţii avansate, folosind doar vocea, nu puteaţi interacţiona cu câteva funcţii de bază ale terminalului vostru. În scurt timp însă, situaţia pare să se remedieze.

Cei de la Android Police au sesizat nişte schimbări importante introduse în cea mai recentă versiune de Google Search. Aparent, toţi cei care rulează Android 5.0 Lollipop sau mai nou, pot de acum să activeze sau dezactiveze câteva elemente de configurare ale telefonului folosind doar vocea. Printre acestea se numără activarea sau închiderea conexiunii WiFi, a conectivităţii Bluetooth şi a lanternei.

Momentan, doar cele trei comenzi sunt operaţionale, dar există şanse destul de mari ca pe viitor lista să fie îmbunătăţită. Până atunci, dacă încercaţi prin comenzi vocale să activaţi modul avion, să ajustaţi luminozitatea, volumul sau să închideţi serviciile de localizare, pe ecranul aparatului va fi afişată pagina de configurare aferentă acelor funcţii. Astfel, veţi fi nevoiţi totuşi să folosiţi şi mâna pentru a interacţiona cu respectivele funcţii.

Deşi aceste noutăţi au fost introduse odată cu un update la aplicaţia Google Search, merită să ştiţi că sunt ancorate în sistemul de operare şi nu funcţionează pe versiunile de Android mai vechi de 5.0. Pentru a verifica şi voi dacă le puteţi folosi sau nu, verificaţi întâi că aveţi versiunea 4.1.29 a aplicaţiei de căutare Google.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele