Intel Jarvis este asistentul personal pentru comenzi vocale, funcționează și offline

Intel Jarvis este asistentul personal pentru comenzi vocale, funcționează și offline

Intel Jarvis este numele asistentului personal pentru comenzi vocale, concurentul lui Siri sau al lui Google Voice, și nu are nevoie de internet pentru a funcționa.

Intel Jarvis

Siri și Google Voice au nevoie de o conexiune activă de internet pentru a funcționa. Fiecare comandă trebuie să treacă prin serverele Apple sau Google, să fie procesate, și apoi să primească răspunsul cel mai adecvat. Intel a lucrat de ceva vreme la dezvoltarea unui dispozitiv similar, unul care să nu necesite o conexiune constantă la internet pentru a putea efectua comenzile cerute. Comenzile locale vor avea nevoie și de un timp mult mai scurt pentru a primi un răspuns sau pentru a fi efectuate.

Intel Jarvis este numele dispozitivului, la fel ca asistentul virtual al lui Iron Man din filmul cu același nume. Acesta a fost creat în parteneriat cu o altă companie și poate transpune comenzile vocale în comenzi software.

Dispozitivul arată ca un headset wireless, însă înafară de imaginile prezente pe internet, și un dispozitiv demo creat de Intel pentru prezentări, nu se cunosc alte detalii. Nu se știe cum va fi vândut către publicul larg, ce preț va avea, sau cu ce platforme și sisteme de operare va fi compatibil. Probabil interesul companiei merge mult mai sus de atât și va oferi o aplicație compatibilă cu toate platformele mobile, și de ce nu și cu cele desktop. Intel este până la urmă un jucător important în ambele tabere.

Probabil că la momentul lansării Intel Jarvis va fi ”the next big thing”, însă până atunci vom mai avea puțin de așteptat.

Citește și: