Comanda ”Hey, Cortana” nu va mai fi disponibilă pe Android

Comanda ”Hey, Cortana” nu va mai fi disponibilă pe Android

Săptămâna trecută vă anunțam că aplicația de asistare prin inteligența artificială, Cortana, va fi valabilă atât pentru iOS cât și pe Android. Din păcate, comanda vocală ”Hey, Cortana” va fi eliminată din setul de instrucțiuni al Android pentru că intra în conflict cu comanda ”OK, Google” a lui Google Now.

Nu i-a luat lui Google prea mult să scoată una din cele mai cunoscute funcționalități ale aplicației Cortana de la Microsoft. Se pare că faptul că lumea nu mai striga după telefon ”OK, Google” ci ”Hey, Cortana” i-a supărat pe baieții din Mountain View destul de mult, încât să oblige Microsoft să scoată comanda audio din setul de instrucțiuni al aplicației.

Aparent, explicația ar fi că ”Hey, Cortana” nu este compatibilă cu sistemul de voice recognition al Google, și ar putea să facă telefonul de nefolosit chiar și pentru treburi simple, cum ar fi făcutul apelurilor, sau trimiterea mesajelor.

Drept urmare, Microsoft a trebuit să updateze aplicația duminica trecută, dezactivând capacitatea de recunoaștere vocală a aplicației. Evident, acest update o face, practic, pe Cortana inutilă, de vreme ce una din principalele funcționalități ale aplicației era exact acest motor avansat de recunoaștere vocală. Microsoft a afirmat că va reintroduce recunoașterea vocală după ce problemele din partea Google vor fi rezolvate, însă e puțin probabil ca acestea să aibă o prioritate deosebită.

Cei care doresc să se mai bucure de activarea vocală a Cortanei, o pot face doar pe Windows Phone și dacă sunt în afara Statelor Unite, de vreme ce noul update a afectat doar localizările din SUA.