CIA vrea acces în dispozitivele Apple: Cum ar face asta fără acordul companiei

CIA vrea acces în dispozitivele Apple: Cum ar face asta fără acordul companiei
11:55 11.03.2015

Faptul că guvernul cunoaște fiecare mișcare nu mai reprezintă o noutate. Cu toate astea, sunt impresionante noile detalii despre încercările CIA de a sparge securitatea dispozitivelor Apple.

Jurnaliștii de la The Intercept susțin că dețin documente care demonstrează modul în care CIA intenționează să acceseze datele stocate în produsele Apple. Pe lângă banalele decriptări, ar mai exista o variantă ceva mai complexă. Se pare CIA a mers până la a crea o versiune modificată a Xcode (limbajul de dezvoltare a aplicațiilor folosit de Apple). Versiunea Xcode modificată este capabilă să introducă elemente în aplicația nouă fără ca dezvoltatorul ei să știe.

De asemenea, sursele The Intercept afirmă că sistemul de actualizare Mac OS X reprezintă o țintă. Agenția plănuiește efectuarea unei modificări prin intermediul căreia se va instala un keylogger în computerele vizate.

Mai mult, eforturile de a sparge securitatea produselor Apple datează încă din 2006, cu un an înainte ca primul iPhone să fie lansat. Acest plan este parte dintr-un program secret al guvernului SUA, în colaborare cu cercetătorii de la British Intelligence.

Autor: Andrada Bonea

Etichete:
loading...