Chinezii de la Xiaomi ar putea produce încălțăminte inteligentă

Chinezii de la Xiaomi ar putea produce încălțăminte inteligentă

Xiaomi a încheiat un parteneriat cu un producător de echipament sportiv și ar urma să producă încălțăminte inteligentă în viitorul apropiat.

Este deja cunoscut faptul că cei de la Xiaomi au avut parte de un an 2014 extrem de productiv. Compania a devenit cel mai mare producător de smartphone-uri din China și a scos pe piață câteva produse apreciate de foarte mulți oameni. După ce s-a extins în câteva noi domenii în lunile trecut, Xiaomi ar urma acum să facă încă un pas important.

Compania care a ajuns să fie cunoscută de unii drept ”Apple a Chinei” a încheiat un parteneriat cu Li Ning, un producător local de echipamente sportive pentru a produce încălțăminte inteligentă. Li Ning nu se bucură de o situație financiară foarte bună, iar Xiaomi ar putea fi un partener bun în încercarea sa de a redeveni profitabilă. Astfel, chipuri ar urma să fie introduse în talpa încălțămintei sportive produse de Li Ning, acestea fiind conectate cu o aplicație Xiaomi de pe dispozitivul mobil. Conform celor de la Reuters, utilizatorii ”vor putea urmări rezultatele și progresul”.

Printre investițiile interesante realizate de Xiaomi în ultimul timp se numără și o companie numită Flymi. Cu ajutorul acesteia, Xiaomi ar urma să producă dronePotrivit celor de la MyDrivers, compania deja testează astfel de aparate de zbor, însă primele modele semănau prea mult cu popularele DJI Phantom, așa că au trebuit ”redesenate”. Puteți afla mai multe despre acest subiect pe Playtech aici.

Citește și: