Cele mai mari companii se aliază ca să te convingă să-ți schimbi PC-ul [VIDEO]

Cei mai importanți jucători din piața de PC-uri sau aliat pentru o campanie publicitară un pic disperată cu sloganul ,,PC Does What?”.

Nu trebuie să fiți experți în marketing pentru a sesiza un trend dezamăgitor când vine vorba de producția de vânzările înregistrate în piața de PC-uri. Chiar și după lansarea Windows 10, numărul celor care au fost motivați să-și cumpere computere noi a fost infim. Partea fascinantă este că numărul celor care trec la Mac sporește în fiecare an. Din acest motiv și nu numai, o alianță complet neobișnuită, formată din Intel, Dell, HP, Lenovo și Microsoft s-a format cu scopul unei noi campanii publicitare formată inițial din cinci clipuri de aproximativ un minut cu sloganul ,,PC Does What?” (PC-ul face ce?).

Trecând peste faptul că aproape niciodată un set de companii concurente nu s-au aliat pentru un numitor comun, gestul giganților a fost văzut ca fiind destul de disperat, atât de publicații online internaționale, cât și de companii de Marketing și PR. Nici sloganul nu este văzut ca fiind prea inspirat, în contextul în care prea puțini nu știu ce face un PC, problema majoră fiind că multe dintre funcțiile unui computer sunt acum integrate într-un smartphone sau o tabletă. ,,Să nu știi ce face un PC reprezintă un eșec înregistrat de către toți jucătorii implicați [în industrie] ce doresc să rămână relevanți.” Ted Florea de la agenția PNYC și-a exprimat reticența față de impactul potențial al campaniei.

Noua campanie ,,PC Does What?” are un buget de 70 milioane de dolari și se va reflecta în mai multe clipuri ce urmează să fie difuzate la TV și online începând cu 19 octombrie, timp de câteva luni. Primele teritorii vizate de către aceste reclame sunt China și Statele Unite ale Americii. Fiecare reclamă încearcă să evidențieze diverse beneficii ale PC-urilor moderne, începând cu designul compact, continuând cu performanțele de gaming și încheind versatilitatea hibridelor ce se pot transforma cu ușurință din laptop în tabletă sau invers.

În cazul în care nu le puteți vedea sub formă de playlist la începutul acestui material, accesați acest link.

09:23 17.10.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video