Cel mai popular gadget din Coreea de Nord aduce puțină libertate în comunism

Cel mai popular gadget din Coreea de Nord aduce puțină libertate în comunism

Costă doar 50 de dolari, poartă numele Notel sau Notetel şi reuşeşte să fie cel mai atrăgător gadget disponibil în , ţara lui Kim Jong-Un.

Deşi nu prea vreți să ajungeţi vreodată în Coreea de Nord, din cauza regimul totalitar al lui , este foarte interesant stilul de viaţă al celor care s-au născut şi vor trăi probabil pentru totdeauna în respectiva ţară.

Fiind o ţară comunistă cu un număr infim de libertăţi, în Coreea de Nord nu există internetul aşa cum îl cunoaştem noi şi nici formele de divertisment nu sunt foarte diversificate. Cu toate acestea, în graniţele teritoriului asiatic, un player de filme a început să facă valuri. Poartă numele Notel sau Notetel, costă doar 50 de dolari şi e de origine chineză. Cei de la Reuters au informaţii cum că aproximativ jumătate dintre nord-coreenii din mediul urban au în casă un Notel.

În viitor, se vehiculează că popularitatea sa va creşte şi mai mult datorită faptului că poate fi achiziţionat în magazine obişnuite, în timp ce până de curând era limitat la piaţa neagră. Player-ul poate fi folosit pentru rularea de seriale sud-coreene, filme străine, clipuri muzicale şi multe alte tipuri de conţinut interzis în Coreea de Nord. Similar estetic cu un DVD player portabil clasic, Notel integrează pe lângă suportul pentru DVD-uri, un amalgam de porturi USB, un cititor de SD-uri, tuner FM şi tuner TV.

În contextul în care se întâmplă deseori să cadă curentul în ţara lui Kim Jong-Un, este lăudabil şi faptul că poate fi alimentat la bricheta de maşină. Cel mai comun scenariu de utilizare al unui Notel implică ţinerea în permanenţă a unui DVD nord-coreean în interior şi rularea de conţinut multimedia de pe un stick USB. Astfel, atunci când vin autorităţile în control, căldura dispozitivului poate fi justificată prin vizionarea de conţinut acceptat oficial.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: