Cel mai nou episod Game of Thrones stabilește un nou record de piraterie

Cel mai nou episod Game of Thrones stabilește un nou record de piraterie

Dacă aţi descărcat ultimul episod din de pe internet într-un mod ilegal, v-aţi alăturat unui grup format din 2,2 milioane de persoane.

Înainte cu câteva ore de lansarea primului episod din noul sezon din Game of Thrones, au ajuns online, la o calitate destul de bună, primele patru episoade din acest sezon. În mod evident, acelea au fost descărcate şi vizionate cu interes de cei care abia aşteptau să vadă cum a evoluat competiţia pentru Tronul de Fier. Pentru că duminică a fost difuzat episodul cinci, iar acesta nu făcea parte din setul de episoade scăpate în trecut pe internet, a fost piratat intens.

Cei de la Variety au publicat un editorial pe marginea nivelului de piraterie al episodului ,,Kill the Boy”. Conform companiei Excipio, care a realizat analiza efectivă, în doar 12 ore de la transmiterea episodului la televizor fusese deja descărcat de 2,2 milioane de ori. Mai mult decât atât, cele 2,2 milioane au reprezentat adrese IP individuale. Dacă nu era evident, această valoare a reprezentat un nou record mondial pentru piratarea de conţinut digital.

În contextul în care cei de la pentru a micşora nivelul pirateriei, în special pentru Game of Thrones, astfel de statistici confirmă faptul că nu fac o treabă foarte bună. Într-o lume ideală, cele 2,2 milioane de persoane ar fi devenit abonaţi HBO Now, dar preţul inaccesibil şi disponibilitatea restrânsă a serviciului online nu au transformat această variantă într-o soluţie fiabilă. Rămâne să vedem dacă pe viitor oficialii Home Box Office vor fi mai eficienţi în a trimite scrisori de ameninţare către cei care piratează fiecare episod.

 

Citește și: