Cel mai bun motiv să faci sport: primești ciocolată printată 3D, dacă alergi [VIDEO]

S-au dus vremurile în care era greu să slăbești. Acum, nu numai că ai tot felul de dispozitive și aplicații care te ajută în acest sens, dar poți să fii recompensat și în moduri neconvenționale pentru efortul depus.

Într-un experiment științific recent, 10 familii din Melbourne vor avea o imprimantă 3D acasă, cu scopul de a printa ciocolată în funcție de cât de mult fac sport. Scopul experimentului este de a stabili dacă ciocolata e suficientă pentru a face sportul mai atrăgător, potrivit Mashable Australia.

Numărul exercițiilor zilnice se va transforma în date a căror evidență va fi păstrată. În fiecare seară, imprimanta EdiPulse 3D va printa ciocolată în cantități raportate la energia pe care utilizatorul a consumat-o în cursul zilei. Dacă acesta și-a atins targetul zilnic, ciocolata va avea un smile face printat. Dacă a fost leneș, va primi o ciocolată cu o față tristă imprimată. De asemenea, pot fi printate și mesaje de tipul: „Bravo!”.

Rohit Ashok Khot, cercetătorul care derulează experimentul, consideră că această metodă ar avea mai mult succes decât oricare alta, tocmai pentru că se bazează pe recompensare. „Oamenii țin evidența exercițiilor zilnice cu dispozitive precum Fitbit, dar nu primesc decât numere și grafice. Dacă tot putem ține evidența exercițiilor, de ce să nu o transformăm într-un material concret?”

Rămâne de văzut cum vor reacționa oamenii la această abordare. Imprimantele tridimensionale au din ce mai multe întrebuinţări: de la crearea de prototipuri şi de componente, până la realizarea de pistoale şi proteze medicale. De asemenea, compania spaniolă Natural Machines a creat dispozitivul intitulat Foodini, care poate realiza pizza, paste, torturi, cu ajutorul unor duze speciale care toarnă conţinutul în straturi, sub diverse forme: litere, dinozauri, nave spaţiale și nu numai.

 

Andrada Bonea
11:04 25.06.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video