Imprimanta 3D care printează de 25 de ori mai repede [VIDEO]

Imprimanta 3D care printează de 25 de ori mai repede [VIDEO]
10:36 18.03.2015

Imprimarea 3D reprezintă o revoluție a tehnologiei atât în medicină, industrie și aeronautică, dar și în viața de zi cu zi. În schimb, printarea este anevoioasă din cauza procesului lent. O nouă companie, Carbon 3D, promite schimbarea acestei practici printr-o nouă metodă implementată în proces, care va reduce timpul de printare de 25 de ori.

Carbon 3D a conceput tehnica CLIP (Continuous Liquid Interface Production) care folosește rășină fotosensibilă și un dispozitiv laser. Spre deosebire de tehnica similară, care efectuează procesul de printare strat cu strat, CLIP folosește un fascicul laser și oxigen pentru a imprima 3D, scrie Gizmodo.

Imprimanta utilizează o fereastră transparentă și permeabilă de oxigen care îi permite să controleze cantitatea de oxigen și lumină distribuită pe suprafața de rășină lichidă. Producătorii susțin că imprimanta oferă un control ridicat asupra expunerii care poate fi folosită pentru a construi bucăți de material de doar câteva zeci de microni grosime. Mai mult, laserul poate traversa suprafețe și acoperi puncte care nu sunt expuse la oxigen.

Carbon 3D are nevoie de un capital de 41 milioane de dolari pentru a implementa sistemul. Până acum, întreg procesul tehnologic este cunoscut de puține persoane și rămâne de văzut dacă sistemul CLIP va revoluționa printarea 3D și dacă produsele printate vor trece de la stadiul de prototip la cel de producție de masă.

Autor: Diana Bone

 

loading...