Cea mai mare stea din Univers – ce dimensiuni are

Cea mai mare stea din Univers – ce dimensiuni are

V-ați întrebat vreodată care este cea mai mare stea din Univers? Aflați care este numele ei și care sunt proporțiile în comparație cu Soarele.

În primul rând, cea mai mare stea din Univers este imposibil de determinat cu exactitate pentru că oamenii nu au cum să monitorizeze absolut toate stelele. În al doilea rând, steaua pe care o vom prezenta este cea mai mare stea din Univers descoperită de către omenire până în acest moment.

Conform informațiilor noi care au apărut an de an, cea mai mare stea din Univers a fost numită o alta destul de frecvent. Acest lucru s-a produs din mai multe motive: măsurătorile oamenilor de știință au devenit mai precise și aasta a făcut ca respectivul clasament să se modifice, dar au fost descoperite și alte stele de mărimi impresionante. Și nu în ultimul rând, stelele nu au o mărime exactă precum planetele, ele pot să se mărească și să se micșoreze în anumite momente.

Cea mai mare stea din Univers – UY Scuti

Cea mai mare stea din Univers descoperită până acum este numită UY Scuti și este o stea hipergigantică. După felul în care este încadrată vă puteți da seama că proporțiile ei sunt impresionante. În orice caz, UY Scuti este cea mai mare stea din Univers din punct de vedere al volumului.

Din punctul de vedere al masei, ea este de 30 de ori mai mare ca Soarele, dar nu se încadrează în topul celor mai mari stele după acest criteriu. La acest capitol cea mai mare stea din Univers este R136a1, o stea cu un nume nu prea prietenos, dar cu o masă de 265 de ori mai mare decât a Soarelui.

Cea mai mare stea din Univers – Cât este de mare

Din punct de vedere al volumului, vă puteți imagina că UY Scuti este atât de mare încât depășește ca mărime întreaga orbită din jurul Soarelui a planetei Jupiter.

Practic, UY Scuti are raza de 1708 ori mai mare decât cea a Soarelui, fiind cel mai mare obiect identificat în spațiu vreodată de către oamenii de știință.

Citește și:
Etichete: