Cea mai mare planetă din Univers – cum se numește și unde se află

Cea mai mare planetă din Univers - cum se numește și unde se află

Te-ai întrebat vreodată care este cea mai mare planetă din Univers și mai ales unde se află ea? Am aflat noi asta pentru tine.

Cea mai mare planetă din Univers este un titlu pe care îl primește planeta numită CT Cha b. Trebuie să știi că această planetă este cea mai mare planetă din Univers, din câte cunoaște omenirea în acest moment, însă este foarte posibil să existele altele chiar mai mari de atât.

Cea mai mare planetă din Univers se găsește, conform datelor oferite de oamenii de știință, la aproape 500 de de ani lumină depărtare, în constelația numită Chamaeleon.

Cea mai mare planetă din Univers – ce dimensiuni are

CT Cha b este cea mai mare planetă din Univers, iar dimensiunile ei sunt cu adevărat impunătoare. Pentru a putea înțelege proporțiile, cea mai mare planetă din Univers este de 5400 de ori mai mare ca Pâmântul și are diametrul de 24 de ori mai mare.

Dar, CT Cha b este cea mai mare planetă din Univers dacă vorbim despre cât este de voluminoasă, nu și dacă folosim o altă variabilă: masa.

Cea mai mare planetă din Univers din punct de vedere al masei sale se numește 2M 2206-20 b și are de 9540 de ori o masă mai mare decât Pământul nostru. Prin comparație, pentru a înțelege mai bine proporția, cea mai mare planetă din sistemul nostru solar este Jupiter care din punct de vedere al masei este de 320 de ori mai mare ca Pământul, iar ca volum este de 11 ori mai mare.

Cea mai mare stea din Univers

Cu toate că cea mai mare planetă din Univers impresionează prin mărime, cea mai mare stea din Univers întrece orice așteptări. Din cauza marjelor de eroare ale măsurătorilor oamenilor de știință, și din cauza mărimii stelelor care nu este constantă, mai multe stele din Univers observate de oameni se ‘luptă’ pentru titlul de cea mai mare stea din Univers.

UY Scuti este o stea roșie supergigant sau hipergigant din constelația Scutum și pare să fie cel puțin până în acest moment cea mai mare stea din Univers descoperită de către om. Ea se află la aproximativ 9500 de ani lumină distanță de Pământ iar circumferința stelei este mai mare decât întreaga orbită a planetei Jupiter.

Citește și:
Etichete: