Ce ştiţi greşit despre bitcoin? [VIDEO]

Poate prima monedă digitală de format cryptocurrency, la mulţi ani după apariţie, continuă să fie învăluit într-o aură de mister şi ilegalitate.

Indiferent de cercurile în care vă învârtiţi, este aproape imposibil ca în ultimii ani să nu fi luat parte, voluntar sau involuntar, la o discuţie despre bitcoin. Deşi foarte mulţi nu ştiu despre acest termen decât că face referire la o monedă virtuală, un număr la fel de mare de oameni îl asociază cu achiziţia online de droguri şi alte mărfuri ilegale. Cu alte cuvinte, există un număr semnificativ de concepţii greşite vizavi de bitcoin.

Pentru a lămuri un pic problema şi pentru a spulbera aura de mister din jurul fenomenului cryptocurrency, editorii publicaţiei Entrepreneur au participat la conferinţa Inside Bitcoins desfăşurată în urmă cu câteva zile la New York. În acel context, au întrebat câţiva directori care activează în acest tărâm virtual care sunt ideile greşite asociate cel mai des acestui tip de monedă. Răspunsurile le găsiţi în clipul de câteva minute de mai jos.

,,Oricine îşi creează propria misiune şi viziune pentru a construi ceva pe infrastructura bitcoin. Gândiţi-vă la Internet. Nu există o misiune sau o viziune pentru Internet – este doar ceea ce oamenii vor să facă cu acest produs cool.” Jonatan Chester – COO şi fondator la BitWage, primul din lume, a definit moneda ca pe o platformă foarte fiabilă ce poate fi folosită la orice îşi doresc utilizatorii.

06:30 08.06.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video