03 dec. 2015 | 16:52

Joburile care îți aduc cei mai mulți bani în industria digitală românească

ACTUALITATE
Joburile care îți aduc cei mai mulți bani în industria digitală românească

Industria digitală oferă oportunități ceva mai bune decât majoritatea domeniilor, chiar și în România, iar cifrele salariale atestă acest lucru.

Salariile programatorilor pot ajunge până la 8.000 euro pe lună, în timp ce designerii câștigă chiar și 3.000 euro lunar, reiese din datele Digitaljob.ro, prima platformă de recrutare de nișă, dedicată exclusiv industriei digitale și IT din România. Acest nivel de remunerație este valabil în cazul specialiștilor cu experiență, care trebuie să stăpânească o suită de tehnologii specifice domeniului în care aplică.

Potrivit reprezentanților Digitaljob.ro, specialiștii din industria digitală din România au putut aplica la joburi de programatori și designeri care ofereau salarii de până la 8.000 euro pe lună, precum și oferte pentru relocare în altă țară, ca Germania sau Olanda, cerințele angajatorilor fiind direct compatibile cu nivelul salarial oferit.

Principala cerință a angajatorilor a fost stăpânirea de către candidați a mai multor tehnologii specifice jobului pentru care aplicau. Astfel, în cazul programatorilor de mobile, aceștia trebuie să poată lucra cu OOP, Objective C, Swift, Cocoa, iOS și Java, în timp ce programatorilor web și software li se cere experiență în utilizarea HTML, CSS, JavaScript, PHP, mySQL, XML, Java, C++ și Oracle.

În ceea ce privește candidații la posturi de designer, experiența în utilizareaAdobe Creative Suite este obligatorie. Mai mult, precizează reprezentanții Digitaljob.ro, pentru posturile de Web și UX Designer se cer și cunoștințe de HTML, CSS și JavaScript. De asemenea, indiferent de domeniul în care aplică, candidații trebuie să cunoască bine limba engleză.