06 iul. 2015 | 06:26

Browserul Edge nu va fi compatibil cu unele tehnologii Microsoft

ACTUALITATE
Browserul Edge nu va fi compatibil cu unele tehnologii Microsoft

Noul browser de internet , ce urmează să fie preinstalat în Windows 10, nu va include suportul pentru câteva tehnologii importante Microsoft.

Foarte mulţi dintre cei care folosesc în continuare Internet Explorer fac acest gest din cauza faptului că bătrânul browser Microsoft include suport pentru un set semnificativ de tehnologii vechi, printre care ActiveX sau Silverlight. Dacă vă număraţi printre acei internauţi, ar fi bine să aveţi în vedere că tranziţia la Windows 10 va veni probabil cu cel mai important minus la acest capitol.

Deşi în teorie Microsoft Edge va reprezenta o alternativă fiabilă la browsere populare precum Chrome, Firefox sau Safari, noul browser ieşit din Redmond vă va obliga la câteva compromisuri. Oficialii echipei responsabile de dezvoltarea Edge au confirmat aceste informaţii printr-o postare pe blogul companiei. ,,Suportul pentru a fost încetat în Microsoft Edge, iar asta include şi în eliminarea suportului pentru Silverlight.

Motivul pentru această decizie radicală se pare că ţine de noile tehnologii viabile şi sigure disponibile online, bazate pe extensii HTML5. Ca urmare, Silverlight va continua să fie suportat în Internet Explorer 11, chiar dacă Microsoft pretinde că prezenţa sa în noul browser nu e justificabilă.

În ceea ce priveşte platformele online de streaming ce servesc conţinut multimedia protejat de DRM prin Silverlight, Microsoft recomandă acestora să facă tranziţia la o nouă platformă de criptare compatibilă cu standardul cross-platform CENC.

În altă ordine de idei, dacă faceţi tranziţia la Windows 10 şi, implicit, la Microsoft Edge, nu ar trebui să vă îngrijoraţi în privinţa acestei veşti, deoarece majoritatea site-urilor web importante au încetat să mai folosească Silverlight şi ActiveX.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele