Better Re – Cum folosiţi vechile baterii de telefon ca acumulatori externi? [VIDEO]

Încercând să ne ofere o alternativă la aruncarea bateriilor de telefon la coş, creatorii Better Re vă ajută să folosiţi vechii acumulatori într-

Foarte mulţi dintre noi au ajuns să aibă în sertar unul, două sau trei telefoane pe care nu le mai folosesc. Mai mult decât atât, multe dintre acele telefoane sunt atât de vechi încât sunteţi tentaţi să le aruncaţi la gunoi, fără să vă gândiţi la repercusiunile pe care le au astfel de gesturi asupra mediului înconjurător. În teorie, ştim cu toţii că ar trebui să ne apucăm de reciclat, dar prea puţini dintre noi se angajează la astfel de activităţi.

Încercând să ne ofere o soluţie pentru a ajuta mediul înconjurător, ajutându-ne pe noi, un grup de sud coreeni au creat Better Re. Gadgetul ilustrat în imaginea de mai sus, la prima vedere, este încă un dotat cu porturi USB pentru a vă încărca gadgeturile preferate. În realitate, este un dispozitiv foarte interesant ce foloseşte ca sursă de energie electrică vechile voastre baterii de la telefoanele mobile pe care nu le mai folosiţi. În majoritatea cazurilor, când acestea au încetat să mai fie folosite, au un randament de aproximativ 80%, mai mult decât suficient pentru a nu rămâne fără curent la telefon într-o deplasare.

În contextul în care un studiu recent a confirmat că doar 11% dintre telefoane mobile ajung să fie reciclate, efectul dezastruos al acestui comportament nu poate fi oprit decât prin intermediul unor aparate revoluţionare prin simplitate. Un astfel de dispozitiv este Better Re, un proiect care a obţinut deja finanţarea necesară materializării sale în câteva luni. Dacă vreţi să înţelegeţi aspecte suplimentare ale funcţionării Better Re, redaţi clipul de mai jos. Pentru a achiziţiona unul, accesaţi pagina de Kickstarter.

Alexandru Puiu
06:52 08.06.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video