ASUS promite primul smartwatch cu autonomie de 7 zile

ASUS promite primul smartwatch cu autonomie de 7 zile

Deşi există câteva ceasuri cu funcţii smart şi o autonomie impresionantă, cei de la ar putea fi primi care aduc un smartwatch modern cu autonomie de 7 zile.

CooKoo Watch are o autonomie de câteva luni, iar un Pebble Watch promite aproape 7 zile departe de priză. Aceste creaţii nu se compară însă cu noul val de smartwatch-uri început în 2014, cu display-uri impresionante şi sisteme de operare complete. Acestea din urmă, aproape de fiecare dată, se rezumă la 24, maximum 48 de ore de autonomie. Cel puţin, asta a fost situaţia până la această oră.

Dacă promisiunile celor de la ASUS se confirmă, în 2015 am putea vedea primul ceas inteligent cu o autonomie de aproximativ o săptămână. Această performanţă, dacă va fi atinsă, ar fi cu atât mai impresionantă cu cât nici măcar Apple nu a promis mai mult de 2-3 zile de viaţă la o încărcare pentru al său Apple Watch.

,,ZenWatch-ul este definit de noi ca un companion pentru un smartphone şi credem că există mult spaţiu pentru îmbunătăţiri. Ca un dispozitiv companion, procesorul său şi sistemul de operare trebuie simplificate faţă de versiunile curente, în aşa fel încât să-l putem folosi până la şapte zile pe o singură încărcare, mai degrabă decât două zile.” Zvonurile legate de un ZenWatch revoluţionar au fost alimentate de declaraţia unuia dintre directorii ASUS, Jonney Shih. Acesta a făcut referinţe către un sistem de operare simplificat şi un procesor un pic mai slab pentru sporirea semnificativă a autonomiei.

a venit în lumina reflectoarelor anul trecut la IFA în septembrie. Deşi există o posibilitate infimă ca respectivul gadget să beneficieze de un update semnificativ în câteva săptămâni la MWC, sunt mari şanse ca următorul smartwatch al taiwanezilor să fie lansat abia în toamnă.

Citește și: