21 mai 2015 | 23:25

Aplicații utile pentru Android, dar care necesită root

ACTUALITATE
Aplicații utile pentru Android, dar care necesită root

Am făcut pentru voi o listă cu aplicații utile care necesită root. Dispozitivele mobile cu sistem de operare Android îți permit mai multe posibilități de personalizare prin instalarea aplicațiilor neoficiale, dar pentru acest lucru trebuie să root-ezi sistemul.

Sistemul de operare Android este construit în așa fel, încât, dacă ar fi să comparăm, ești precum un utilizator de Windows fără cont de administrator.  Ai drepturi limitate atunci când vine vorba de modificarea configurației originale.

De exemplu, producătorii introduc o serie de aplicații preinstalate pe care nu le poți șterge din telefon sau tabletă, după ce vei face operațiunea de root, vei avea acces și la astfel de modificări.

După ce faceți root-ing telefonului sau tabletei, aveți dreptul de a instala aplicații neoficiale, care nu provin din magazinul Google Play. Am făcut pentru voi o listă cu aplicații utile care necesită root și care sunt cele mai cunoscute în acest moment.

Aplicații utile care necesită root – System App Remover

Mai toate dispozitivele mobile vin cu o serie de aplicații preinstalate. Cele mai multe dintre ele nu îți sunt de niciun folos și nu le deschizi nici măcar o dată. Dar cu toate astea ele îți ocupă spațiu și mănâncă memorie fără ca tu să poți controla asta.

System App Remover merită inclusă între primele în lista de aplicații utile care necesită ‘root’ tocmai pentru că te poate scăpa de acele aplicații pe care în mod normal nu le poți șterge, dar face și back-up pentru a nu distruge sistemul de operare dacă ștergi fără să vrei vreun fișier important.

Poți descărca aplicația de AICI.

Aplicații utile care necesită ‘root’ – Super User

Super User merită un loc în lista noastră cu aplicații utile care necesită ‘root’, fiind una dintre cele mai cunoscute în rândul utilizatorilor. Dezvoltatorul aplicației este același care a produs și ROM Manager.

Super User acționează precum o poartă între device și aplicațiile care necesită ‘root’. De fiecare dată când accesezi o aplicație de acest fel, se va deschide un pop-up care să îți atragă atenția asupra faptului că acea aplicație poate accesa toate fișierele dispozitivului.

Super User poate schimba tema device-ului, poate salva log-uri sau, foarte util, să închidă accesul la ‘root’ anumitor aplicații.

Poți descărca Super User  de AICI.

aplicatii utile care necesita root

Root Explorer pentru toate fișierele

Introducem pe lista cu aplicații utile care necesită ‘root’ și Root Manager, un manager de fișiere care să îți permită mai multe lucruri în sistemul de operare. Are funcția de manager de fișier normal, dar suportă și o gamă largă de fișiere precum .ZIP, .TAR, .RAR. Are și un editor text și posibilitatea de a afișa baze de date SQL sau de management al stocării în cloud.

Poți descărca Root Explorer de AICI.

aplicatii utile care necesita root

Aplicații utile care necesită ‘root’ – ROM Toolbox Pro

Printre multele aplicații utile care necesită ‘root’, ROM Toolbox Pro este un all-in-one perfect. Are o mulțime de funcții și a fost concepută pentru a ajuta sistemul de operare Android.

Cu ajutorul ROM Toolbox Pro puteți descărca ROM-uri, puteți face back-up, puteți manageria aplicațiile și e dotat chiar și cu un explorer de fișiere root. În plus, are funcții avansate cum ar fi tweak-uri pentru kernel.

Puteți descărca ROM Toolbox Pro AICI.

Aplicații utile care necesită ‘root’ – Sixaxis Controller

Sixaxis Controller este o aplicație absolut genială. Cu ajutorul ei poți conecta un  controller de PlayStation Wireless la telefon sau tabletă. Aplicație nu e compatibilă cu orice dispozitiv, iar controllerele suportate deocamdată sunt cele de PlayStation 3 și 4. Pentru gameri este numărul 1 în topul cu aplicații utile care necesită ‘root’.

Puteți descărca Sixaxis Controller AICI.

aplicatii utile care necesita root

Aplicații utile care necesită ‘root’ – Greenify

Greenify chiar își merită locul în lista cu aplicații utile care necesită ‘root’. Această aplicație monitorizează celelalte aplicații, activitatea lor și le împiedică să îți deranjeze device-ul. Analizează și îți furnizează informații despre aplicațiile care îți mănâncă cea mai multă baterie și blochează update-urile fără norificare.

Puteți descărca Greenify AICI.

Aplicații utile care necesită ‘root’ – Tasker

Tasker este o aplicație ce automatizează dispozitivul mobil cu Android și poate fi folosită și fără ‘root’. Totuși, o introducem pe lista cu aplicații utile care necesită ‘root’ deoarece are și mai multe funcții pe un dispozitiv care a suferit această operațiune. Aplicația poate programa telefonul sau tableta să facă aproape orice, la orele pe care le setezi tu.

Puteți descărca Tasker de AICI.

aplicatii utile care necesita root

Titanium Backup pentru backup și ștergere de aplicații

Titanium Backup este poate prima pe care trebuie să o instalezi de pe lista cu aplicații utile care necesită ‘root’ deoarece îți protejează telefonul sau tableta. După ce ai făcut ‘root’ dispozitivul tău este supus unui mare risc, tocmai de aceea Titanium Backup are 36 de funcții în acest sens, printre care back-up în cloud, blocarea aplicațiile nedorite, back-up la aplicațiile importante și chiar back-up la întreg kernel-ul.

Puteți descărca Titanium Back-up AICI.

Aplicații utile care necesită ‘root’ – AdBlock Plus

Trecem pe lista cu aplicații utile care necesită ‘root’ o altă aplicație ce funcționează și fără această operațiune, însă filtrează doar reclamele atunci când navighezi prin Wi-Fi.

AdBlock Plus nu are nevoie de prezentare sau de explicații, aplicația face fix același lucru pe care îl face extensia pentru Chrome și Firefox: blochează reclamele. Din acest motiv a și fost scoasă aplicația din Google Play, dar ea poate fi găsită din alte surse.

Puteți descărca aplicația AICI.

aplicatii utile care necesita root

Aplicații utile care necesită ‘root’ – CPU Tuner

Cu aplicația CPU Tuner poți modifica frecvența procesorului, poți alege guvernatorul și poți seta ca automat, în funcție de nivelul bateriei, să fie comutat guvernatorul și frecvența procesorului.

Aplicația CPU Tuner poate fi descărcată AICI.

aplicatii utile care necesita root

Aplicații utile care necesită ‘root’ – Call Master

Avantajele acestei aplicații față de altele de acest gen e că funcționează ca un firewall pentru apeluri și sms-uri sau mms-uri. Poți bloca orice apel cu număr privat sau poți bloca apeluri de la un număr din agendă ori necunoscut.

Puteți descărca aplicația AICI.

aplicatii utile care necesita root

Aplicații utile care necesită ‘root’ – Startup Manager

Mai trecem pe lista cu aplicații utile care necesită ‘root’ un manager de aplicații. Startup Manager scoate programele nedorite ce pornesc deodată cu sistemul de operare, pentru a salva baterie și resurse RAM. Dacă folosești aplicația fără ‘root’, atunci aplicațiile pe care le oprești e foarte posibil să repornească fără acordul tău.

Puteți descărca Startup Manager AICI.