17 oct. 2015 | 17:23

Acest clip arată cum un stick USB îți arde PC-ul în două secunde [VIDEO]

ACTUALITATE
Acest clip arată cum un stick USB îți arde PC-ul în două secunde [VIDEO]

Ne-am obișnuit cu ideea că un stick USB ne poate virusa calculatoarele, însă USB Killer 2.0 este un dispozitiv care face daune de ordin fizic dispozitivelor în care este introdus.

Despre USB Killer am auzit prima dată în martie, dar gadgetul malițios a evoluat considerabil în ultimele luni. Creatorul lui, hacker-ul Dark Purple, a publicat pe un blog detaliile despre USB Killer 2.0, împreună cu un clip care arată exact cum funcționează.

Dispozitivul arată exact ca un stick USB obișnuit și nu te-ai gândi că este capabil să-ți prăjească laptopul înainte să apuci să apeși pe My Computer.

Stick-ul nu este încărcat cu vreun malware, ci răul pe care îl face ține strict de partea hardware.

Potrivit lui Dark Purple, stick-ul are o încărcătură negativă de 220 de volți care prăjește instant componentele laptopului. Prima versiune funcționa pe baza unui convertor DC-DC, se încărca până la 100 de volți și apoi descărca încărcătura care se duce în sistem, făcea o buclă și îl prăjea, însă dura mai mult.

Gadgetul pare genul pe care l-ai putea vedea în arsenalul lui James Bond, dar nu se știe ce s-ar întâmpla cu datele de pe un HDD dintr-un computer prăjit de el.  Cele mai periculoase arme rămân tot cele software, capabile să sustragă date și informații prețioase de pe PC-urile celor atacați, dar e interesant să ne imaginăm cum ar putea funcționa un stick similar, dar care ar avea capacitatea de a fura tot înainte să ardă dispozitivele.