12 nov. 2015 | 13:00

Acer Predator 8, tableta ideală pentru gaming pe Android e disponibilă

ACTUALITATE
Acer Predator 8, tableta ideală pentru gaming pe Android e disponibilă

Amatorii de Android nu mai trebuie să caute foarte mult un dispozitiv pentru gaming, fiind suficient să se orienteze către noua tabletă Acer Predator 8.

Indiferent dacă folosiți tabletele pentru citit sau consum de conținut multimeda, este inevitabil să le folosiți și pentru un pic de gaming. Dacă jocurile reprezintă însă motivul principal pentru care ați investi într-un astfel de dispozitiv, ar fi drăguț să achiziționați o tabletă ce a fost realizată din start pentru astfel de divertisment. Din păcate, cele mai multe sunt foarte scumpe și vin de la producători cu un renume în domeniu, gen NVIDIA sau Razer.

Partea bună este că există și excepții de la regulă, iar una dintre ele vine sub forma noii tablete Acer Predator 8. Aceasta din urmă a fost anunțată în urmă cu câteva luni la IFA 2015, doar că la momentul respectiv era doar un prototip, fără o dată precisă de lansare. Acum însă, toate particulăritățile de hardware și software sau lămurit, iar doritorii pot investi în sfârșit într-o astfel de tabletă.

Prețul este de 300 de dolari pe website-ul producătorului, cu mult sub alte așa numite tablete de gaming. Construită în jurul unui display Full HD de 8 inci, Acer Predator 8 ascunde la interior un procesor Intel Atom Z8700 tactat la 1,6 GHz ajutat de 2GB RAM. Cantitatea de memorie internă este egală cu 32GB, dar dacă nu vă este suficientă, puteți investi într-un microSD. Sistemul de operare preinstalat este Android 5.1 Lollipop, iar acumulatorul, care în teorie ar trebui să vă țină cel puțin 8 ore departe de priză, are 4550 mAh.

Printre particulăritățile originale pe care nu le vedeți în fiecare tabletă se numără un sistem audio format din patru difuzoare frontale intitulat Predator Qaudio și un sistem de feedback tactil realizat prin tehnologia Predator TacSense. În plus, designul general al tabletei pare destul de rezistent, un detaliu care oferă un confort psihologic sporit în cazul sesiunilor extinse de gaming.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele