A apărut folia de protecție care se vindecă de zgârieturi

După ce am văzut că LG G Flex 2 se poate vindeca singur de zgârieturi, acum a apărut o folie care aduce o tehnologie similară de protecție pe iPhone.

Deși Innerexile este un nume care s-ar putea să nu vă spună foarte multe, reprezintă o companie care în urmă cu ceva timp au lansat o carcasă specială de protecție pentru iPhone. Aceea reușea să se vindece singură de zgârieturi în aproximativ 30 de secunde, în funcție de temperatura din mediul ambiant. Aceeași companie a reușit acum să perfecționeze respectiva tehnologie pentru ca o carcasă construită cu ajutorul ei să se vindece de zgârieturi în doar o secundă.  Acest lucru este posibil prin intermediul unor microcapsule de pe suprafața materialului ce conțin conțin un lichid cu propietăți adezive. Când suprafața este zgâriată, lichidul va umple golurile apărute aproape în timp real. Având în vedere că întregul proces durează aproximativ o secundă, este destul de dificil să-l puteți vedea cu ochiul liber.

Cu toate acestea, cei de la Engadget, au pus mâne pe noile produse ale celor de la Innerexile și le-au testat. Partea cea mai interesantă este că această tehnologie futuristă nu și-a găsit loc doar în carcasele companiei americane, ci și într-o serie de noi folii de protecție pe care le puteți achiziționa deja. Acestea din urmă sunt disponibile pentru iPhone 6S și iPhone 6S Plus, dar sunt compatibile și cu iPhone-urile lansate în 2014. Au doar 0,2 milimetri grosime și nu ar trebui să vă facă nici un fel de probleme dacă ați ajuns să fiți dependenți de tehnologia 3D Touch introdusă de Apple în ecranul de la 6S.

Asociind niște valori exact nivelului de rezistență oferit de foliile și carcasele de la Innerexile, merită să rețineți că ar trebui să facă față fără probleme unei presiuni de 2 kilograme aplicate cu un obiect ascuțit. Deși această valoare este de două ori mai mare decât generația trecută a produsului, este de patru ori mai mare decât anduranța carcasei de la LG G Flex 2. În plus, se lucrează deja la o versiune a aceleeași tehnologii care va rezista la o presiune de 3 kilograme.

Pe Amazon, prețul pentru noile folii este de 24 de dolari pentru iPhone 6 și iPhone 6S, respectiv 26 de dolari pentru iPhone 6S Plus.

Alexandru Puiu
07:19 26.10.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video