2015, anul în care potențialul s-a transformat în rezultate

FEATURE
2015, anul în care potențialul s-a transformat în rezultate
21 dec. 2015 | 18:12

Întrerupem seria de articole de retrospectivă pentru anul 2015 cu un articol de… retrospectivă pentru anul 2015, dar unul mai special, legat de site-ul Playtech.ro.

Înainte de orice, vreau să vă mulțumesc. Vreau să vă mulțumesc că ne-ați citit știrile, că ne-ați distribuit review-urile, că ne-ați semnalat erorile și ne-ați încurajat cu subiecte sau propuneri. Vă mulțumesc că ne-ați descoperit și că ați rămas alături noi în această perioadă de transformare.

Site-ul Playtech.ro s-a bucurat de câteva victorii foarte importante în ultimul an. Articolele scrise de noi au fost, săptămânal, în topul celor mai viralizate pe nișa noastră și au strâns, lunar, sute de mii de vizualizări. În luna noiembrie, am reușit să ne clasăm pe primul loc absolut pe lista publicațiilor Tech autohtone, iar luna decembrie se anunță și ea una foarte bună. 2015 nu a fost un an bun, ci unul extraordinar și vă mulțumesc, din nou, pentru tot sprijinul vostru.

Totuși, aceste reușite nu ar fi fost fost posibile fără muncă, scrâșnit din dinți și dat din coate. Aceste reușite nu ar fi fost posibile fără potențialul natural pe care l-a avut site-ul încă de la lansarea lui, din 2009 și nici fără schimbarea direcției editoriale și adaptarea la gustul vostru, publicul Playtech.ro. Începând de anul acesta, pe site-ul Playtech.ro ați putut citi și altceva decât review-uri și știri despre gadget-uri și hardware. Ne-am extins cu o serie de secțiuni noi, cum ar fi cele de Știință, Film, Auto. Am făcut asta pentru că v-ați arătat interesați de astfel de subiecte și am făcut asta pentru că am avut cu cine.

Nu știu câți dintre voi au accesat pagina dedicată echipei Playtech, așa că vreau să vă fac cunoștință cu oamenii care vă satisfac sau vă stârnesc curiozitatea, care vă fac să râdeți sau care, poate, vă enervează, ocazional.

Horia Despa este cel mai nou membru al micuței noastre familii. Are un bagaj de cunoștințe hardware considerabil și se entuziasmează la cele mai ciudate lucruri. Zilele trecute a vorbit 15 minute, cu gura până la urechi, despre un stick USB cu viteză de transfer foarte mare. Pasiunea pentru tehnologie la acest nivel nu poate fi mimată. ”Nu sunt, însă, departe nici de lumea artei sau a istoriei, iar experiența pe care o am în lumea media mi-a format un interes acut pentru felul în care poate fi transmis un mesaj interesant”, spune Horia despre el. Bine ai venit în echipa noastră!

Pe Andrada Bonea nu aveți cum să nu o cunoașteți dacă sunteți fascinați de cele mai noi descoperiri științifice. Scrie la Playtech din luna martie și a evoluat frumos odată cu site-ul și cu secțiunea ei preferată. Totuși, nu își prinde degetele nici când vine vorba de gadget-uri și este înnebunită după filmele SF. M-a sunat după ce a văzut premiera noului film Star Wars și mi-a țipat în ureche că nu a mai simțit atâtea emoții după vizionarea unui film. ”Vreau să cred că avansarea tehnologiei nu va face doar mașinăriile mai inteligente, ci și pe noi. Pe lista lucrurilor „de făcut” în această viață este și un interviu cu Stephen Hawking”, spune Andrada. Hai mai repede cu articolul ăla, că sună bine!

Bogdan Cristea este unul dintre primii membri ai noii echipe Playtech. Bogdan a asistat la toate transformările site-ului și a contribuit la toate secțiunile, dar cel mai mult îi plac jocurile și, evident, gadget-urile. Bogdan mai are însă o pasiune: istoria. Ar fi în stare să-mi vorbească ore în șir despre cel de-al Doilea Război Mondial, așa că mai bine îl pun să scrie despre asta. Ca fapt divers, este singurul membru al echipei redacționale care are permis de șofer, așa că el este cel care contribuie cel mai des la secțiunea Auto. ”Printre hobby-urile mele se numără jocurile video, în frunte cu seria Total War”, zice Bogdan, dar eu aș spune că e mai mare fan Assassin’s Creed, însă nu și-a dat încă seama. Bogdan, o FIFA când mai facem? 

Alexandru Puiu face parte din ”garda veche”, fiind singurul membru al echipei redacționale care a văzut, de la început, cum a înflorit acest site. Alex lucrează de la distanță, din Brașov, dar, când mă prinde în chat pe Facebook, greu ne mai oprim. Este cel mai tehnic om pe care îl cunosc și are abilitatea de a explica procese foarte complicate în cuvinte pe care să le înțeleagă oricine. Este imposibil să nu fi citit un tutorial scris de el și sunt dispus să pun pariu că unii dintre voi chiar au articole scrise de el în bookmarks. ”La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128MB RAM și hard disk de 160MB”, scrie el, în descrierea de pe site. Alex, când te prind în București, știu: te pun să-mi configurezi Netflix-ul pe televizor.

Eu sunt Octavian Palade și mă pricep mai bine să vorbesc și să scriu despre Internet of Things sau atacuri cibernetice decât despre mine. Am intrat în echipa Playtech în iulie, anul trecut, și o conduc din luna octombrie a aceluiași an. Experiența mea cu presa este destul de variată și am scris știri cam din orice domeniu până am simțit ”chemarea tehnologiei”. Totuși, cei patru ani de experiență anteriori funcției de redactor șef al Playtech nu m-au învățat nici măcar o treime dintre lucrurile pe care le-am observat de când scriu pentru acest site. A fost o călătorie nebună, ca un roller-coaster emoțional, din care am dobândit incredibil de multe cunoștințe noi, iar acum, în prag de final de an, mă gândesc cu entuziasm la 2016 și la felul în care voi putea pune în practică lucrurile învățate.

Sper că textul meu v-a făcut să vă simțiți mai apropiați de noi și că nu mai suntem doar niște nume pe un ecran. 2015 pentru noi a însemnat pentru noi, pe lângă victoriile enumerate mai sus, sacrificii, câteva nopți nedormite, câteva fire de păr alb în plus și burice ale degetelor ceva mai tocite. A însemnat multă muncă și multe emoții, totul în numele pasiunii pentru tehnologie și din dorința de a vă ține pe voi aproape. Totul din visul câtorva oameni de a face ceva relevant și de a arăta că tehnologia nu se rezumă doar la Mhz și GB/s, ci este un stil de viață. Se pare că am reușit și sunteți din ce în ce mai mulți pe zi ce trece.

Sper ca textul meu să vă inspire și pe voi să visați și să trageți tare. Și, dacă povestea succesului înregistrat de Playtech.ro anul acesta nu vă inspiră, poate o face povestea fotbalistului polonez Robert Lewandowski. Acesta joacă la clubul de fotbal Bayern München, iar în sezonul 2014 – 2015 a fost desemnat cel mai bun marcator din Bundesliga.

Mai mult, popularitatea sa la nivel global a venit atunci când a reușit să doboare recordul Europe’s Big Five Football Leagues, înscriind cinci goluri în mai puțin de 8 minute si 59 de secunde. Acest record îl desemnează cel mai rapid marcator din istoria fotbalului. Mai mult, Lewandowski a fost ales ambasador al brandului Huawei, dar călătoria sa până la succes nu a fost deloc ușoară. Înca din copilărie, acesta și-a dorit sa devină un jucator de fotbal profesionist, iar pasiunea și efortul constant l-au ajutat, în cele din urmă, să-și îndeplinească visul, deși a trecut peste nenumărate greutăți, inclusiv accidentări grave.

Apropo de Huawei, compania este încă un exemplu de succes. Gigantul este unul din promotorii tehnologiei 4G și a reușit să obțină rezultate notabile și în ceea ce privește popularitatea smartphone-urilor sale. Astfel, Huawei se clasează pe locul trei la nivel global în ceea ce priveste livrările de smartphone-uri, dupa Apple si Samsung, iar recunoașterea brandului crește cu viteză, anul acesta fiind inclus in top 100 cele mai valoroase branduri la nivel global. Având în vedere cât este de dificilă piața telefoanelor mobile, reușita Huawei este încă o dovadă că orice este posibil cât timp visezi.