16 sept. 2014 | 08:30

Vom ajunge să sunăm prin WhatsApp. Primele informații apar pe iPhone

Vom ajunge să sunăm prin WhatsApp. Primele informații apar pe iPhone

Cu toate că are una dintre cele mai mari baze de utilizatori, vrea să se extindă şi mai mult devenind un serviciu de VoIP.

whatsapp-voice-call

Mulţi dintre noi folosim Viber sau Skype pentru conversaţii în format audio şi WhatsApp pentru mesaje text. În curând însă se pare că şi WhatsApp va câştiga abilitatea de a fi folosit pentru . În teorie, existau de mult zvonuri pe marginea acestei funcţionalităţi, dar este prima oară când am văzut dovezi clare că nu mai vorbim doar de un proiect pe termen lung.

Au început să apară mai multe rapoarte pe internet cum că la deschiderea versiunii pentru iOS de WhatsApp, utilizatorii sunt întâmpinaţii de pop-ul de mai sus. Prin acesta este cerut acordul pentru accesarea microfonului. „WhatsApp necesită acces la microfon pentru a trimite mesaje vocale, pentru înregistrarea de clipuri video cu sunet, pentru iniţierea şi recepţionarea de apeluri vocale“. Dacă vreţi să vedeţi şi voi un mesaj similar, este suficient să tăiaţi accesul aplicaţiei WhatsApp la funcţia de microfon a telefonului. Pentru asta, mergeţi în Settings/Configurări – Privacy/Intimitate – Microphone/Microfon – WhatsApp şi treceţi respectivul switch în poziţia off.

În trecut, am mai întâlnit un astfel de pop-up în versiunea indiană a aplicaţiei. După achiziţia WhatsApp de către Facebook, Mark Zuckerberg nu a ezitat să afirme că popularitatea programului de mesagerie va exploda în următoarea perioadă. Introducerea suportului pentru apeluri VoIP ar putea fi exact stimulentul de care are nevoie pentru obţinerea acelei performanţe.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele