WhatsApp depăşeşte recorduri şi îşi dezamăgeşte utilizatorii în acelaşi timp

WhatsApp depăşeşte recorduri şi îşi dezamăgeşte utilizatorii în acelaşi timp

Chiar dacă pare o performanţă greu de atins, a depăşit un record foarte important şi, în aceeaşi zi, şi-a frustrat toţi utilizatorii.

whatsapp facebook recorduri probleme 1

WhatsApp poate fi clasificat ca fiind un fenomen de cultură populară. În limbajul multora dintre noi, a devenit sinonim cu scrisul de mesaje scurte şi nu este deloc exclus ca într-un an să intre în dicţionarul Cambridge. Adevărul este că şi achiziţia serviciului de către Facebook, contra valorii de aproximativ 19 miliarde de dolari, se pare că a ajutat explozia popularităţii WhatsApp.

Vom începe cu partea bună. În luna ianuarie a acestui an, WhatsApp se mândrea cu faptul că a reuşit să proceseze în 24 de ore o valoare fabuloasă de 50 de miliarde de mesaje într-o singură zi. Partea incredibilă este că, în doar două luni, acea valoare a beneficiat de un salt în valoare de 14 miliarde de mesaje, rezultând ieri în aproximativ 64 de miliarde de mesaje procesate în doar 24 de ore. Interesant este că, deoarece multe dintre acele mesaje au fost trimite către mai mulţi utilizatori, numărul de mesaje primite este de 44 de miliarde, pe când numărul de mesaje trimise se rezumă la un ,,modest” – 20 de miliarde.

Partea proastă este că serviciul a picat din nou ieri, în mai multe părţi ale globului, timp de aproximativ o oră. Aceasta a fost de când serviciul a intrat în posesia companiei conduse de Mark Zuckerberg. Aceste căderi, chiar şi dacă nu durează foarte mult, rămân notate pe reţele de socializare şi, undeva, sunt consemnate ca posibile urmări ale schimbării patronatului.

Pentru a nu se devaloriza, WhatsApp trebuie să facă investiţii semnificative într-o infrastrucură de incredere. Este inadmisibil ca un serviciu pe care se bazează aproximativ 450 de milioane de utilizatori să înregistreze căderi de una sau mai multe ore. Ca o comparaţie, căderea serviciului de acum câteva săptămâni a fost de aproximativ 210 de minute.

whatsapp facebook recorduri probleme 2

Citește și: