Apple se dă în stambă cu vânzările record de pe ultimul trimestru

Apple se dă în stambă cu vânzările record de pe ultimul trimestru

Această perioadă este sinonimă cu raportarea vânzărilor pe ultimele trei luni, iar cu siguranţă nu este o excepţie de la regulă.

applestore apple vanzari trimestrul i

Cum ne-a obişnuit în ultimii ani, ca profitabilitate de la an la an. Încasările din vânzări Apple pe ultimul trimestru, care includ şi perioada sărbătorilor, sunt cel puţin remarcabile, vizavi de ce am văzut până acum de la gigantul din Cupertino.

Per ansamblu, totalul de vânzări Apple a fost în valoare de 57,6 miliarde de dolari şi s-a reflectat într-un profit net de 13,1 miliarde, la fel ca în urmă cu un an. Acelaşi profit nu înseamnă însă vânzări similare. În utltimele trei luni s-au vândut 51 de milioane de iPhone-uri, în creştere faţă de acum un an de la 47,8 milioane. Şi iPad-urile s-au vândut mai multe ca înainte, 26 de milioane, faţă de 22,9 milioane comercializate în acelaşi trimestru din 2013. Vânzările de sisteme Mac au crescut de la 4,1 milioane de unităţi până la 4,8 milioane. Ca recompensă, fiecare acţionar al Apple va primi în curând 3,05 dolari dividende per acţiune.

Singurul departament de vânzări Apple care se duce în jos cu o viteză ameţitoare este dat de playere personale de conţinut multimedia, iPod. Divizia de PMP-uri a gigantului a scâzut cu până la 52 de procente, aproape identic cu în urmă cu 12 luni luni, când vloarea procentuală a scăderii era de 55%. Cu alte cuvinte, prea puţini mai sunt în căutararea unu iDevice performant doar pentru muzică, indiferent dacă acela are sau nu mărut muşcat pe spate.

Citește și: