Un tânăr paralizat va da prima lovitură la Mondiale, printr-un exoscheleton

Un tânăr paralizat va da prima lovitură la Mondiale, printr-un exoscheleton

Deşi existau câteva zvonuri legate de apariţia unui exoscheleton la , abia acum aflăm toate detaliile evenimentului.

world-cup-exoskeleton cupa mondiala 2014

Dacă tot a evoluat tehnologia din spatele protezelor până la un nivel forte avansat, organizatorii Campionatului Mondial de Fotbal din acest an, din Brazilia, au decis să arate susținerea persoanelor cu handicap motor. În cadrul ceremoniei de deschidere, un eveniment urmărit global de câteva sute de milioane de oameni va fi folosit pentru prima oară într-o demonstraţie în direct cu un public atât de mare. Este vorba de o demonstrație cu .

Campionatul mondial de fotbal Brazilia exoscheleton

Reprodus în imaginile de mai sus într-un mod cât mai detaliat, respectivul exoscheleton va fi purtat de un adolescent brazilian paralizat aproape integral. Singura sa excepţie de la paralizie vine sub forma capului care va fi folosit cu o cască, prin intermediul conexiunilor neuronale de la nivelul creierului, pentru a controla exoscheletonului. Ca pachetul să fie complet, casca în a fost creată de la zero, prin imprimare 3D, pentru a se fi potrivi perfect adolescentului cu un handicap cronic.

După mai multe răsturnări de situaţie şi detalii mai mult sau mai puţin adevărate pe marginea elementelor ce vor forma împreună evenimentul de dedeschidere al Campionatului Mondial, nu mai rămâne decât să aşteptăm câteva săptămâni până la evenimentul efectiv. Între timp, într-un mediu virtual, cu un kit de realitate virtuală, copilul care nu se poate mişca se antrenează.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: