20 dec. 2014 | 16:57

Top console de gaming portabile care îți fac sărbătorile mai plăcute

ACTUALITATE
Top console de gaming portabile care îți fac sărbătorile mai plăcute

Pentru că mulți dintre noi își vor petrece măcar câteva ore în tren, mașină sau avion în perioada aceasta, am alcătuit un top de console portabile pentru a vă ușura tranziția către locurile în care vă petreceți sărbătorile.

Top cele mai bune console de gaming

Cele mai bune console de gaming portabile

Spiritul sărbătorilor se simte deja în aer. Oraşul este împodobit, oamenii deja zumzăie prin magazine, părinţii caută cadouri, copii visează la cadouri, iar bunicii în general pregătesc aceeaşi pereche de ciorapi sau fularul cu mănuşi pe care le primim în fiecare an. Asta sau o sumă de bani. Un lucru este cert: Crăciunul este aproape aici, iar asta înseamnă alegeri grele pentru părinţi şi apropiaţi când vine vorba de cadouri.

Din acest motiv am întocmit acest ghid pentru părintele, şi nu numai, care nu doreşte să îi cumpere celui mic o consolă în toată regula sau un laptop, ci doar ceva portabil cu care să se distreze fără să ocupe televizorul din sufragerie. Asta nu înseamnă că tu, că adult, eşti condiţionat să nu te joci sau să nu pui mâna pe o consolă, mai ales având în vedere ce am scris la început, aşa că, mai jos veţi găsi câteva sugestii a ceea ce constituie cele mai bune alegeri când vine vorba de console portabile de la noi de pe piaţă. Pentru toate buzunarele şi mai ales pentru toate situaţiile.

 Consolă portabilă Moga Poket Controller

Prima noastră sugestie nu este neapărat o consola, dar un periferic care îţi transformă orice tabletă sau telefon în aşa ceva. Moga Poket Controller este cel mai bun prieten al celor care preferă telefoanele mobile în defavoarea consolelor şi, la drept vorbind, îi înţelegem.

Dacă ai un procesor Tegra sau Snapdragon chiar nu îţi pasă, existând o varietate de jocuri pe Android Play Store. Totuşi, ştim că există tradiţionalişti care preferă un controller, nu un touchscreen iar Moga Poket Controller este cea mai bun aliat în acest caz, oferind toate butoanele pe care le găseşti pe orice controller clasic, fiind compatibil cu orice telefon sau tabletă cu Bluetooth.

În esenţă ai 2 butoane analogice de tip joystik , 4 butoane de control şi 2 butoane în stânga şi în dreapta de tip trigger. În suportul manetei încap telefoane de dimensiuni între 32mm până 82mm lăţime, dar poţi să conectezi controllerul şi la tabletă fără să fi nevoit să o montezi în suport. Plus că este o varianta ieftină de aţi transformă telefonul într-o consola veritabilă.  Îl găsiți aici la pret destul de bun.

Controler smartphone Moga Poket Controller

Controler smartphone Moga Poket Controller

 

Consola  Logitech PowerShell

Moga are destui competitori pe partea de Android, unde este un fel de No Man’s Land când vine vorba de accesorii. Dar ce faci când ai un iPhone şi doreşti un control mult mai bun?

Ei bine cumperi Logitech PowerShell. Baterie suplimentară pentru telefonul tău, butoane, d-pad, durabil şi mai ales se potriveşte perfect cu iPhone-ul tău 5 sau 5s. Dacă îţi place să te joci pe iOS şi consideri că ecosistemul este mai prietenos pentru ţine, atunci PowerShell este o alegere justificată. Ai practic un control asupra jocurilor sporit, dar şi înlături posibilitatea de a rămâne fără baterie, asta pentru că PowerShell vine cu o baterie internă că să nu îţi creeze niciun inconvenient. Singura diferenţa între Moga şi PowerShell este faptul că PowerShell adopta un control classic fără stick analog, în rest, este partenerul tău în lumea jocurilor, mai ales la drum lung. Pretul este puțin cam piperat, dar accesoriul il puteț achiziționa de aici.

Consola iPhone Logitech PowerShell

Consola pentru iPhone Logitech PowerShell

Consolă portabilă Sony PSP E

PSP-ul este probabil cea mai cunoscută consolă portabilă de la noi din ţară şi nu este de mirare că se află în acest top de recomandări. Sigur, este o consola veche, cu o grafică mai învechită, dar când vine vorba de galerie de jocuri sunt puţine console care pot să rivalizeze cu ea.

Modelul pe care îl propunem noi este cel mai nou, E-1004, este mai mult decât o consolă. Capabilă să redea muzică, video, fotografii, consola este un partener de nădejde în călătoriile lungi, iar jocurile, sunt şi ieftine,  dar şi extrem de variate, un cumpărător având de unde alege. Dacă eşti fan al jocurilor de acţiune, cu bătaie, maşini, RPG-uri, ai toate genurile de jocuri posibile şi imposibile, până şi simulatoare de întâlnire japoneze. Iar atunci când te plictiseşti, poţi să te uiţi la un film, să accesezi netul sau să asculţi muzică.

Consola Sony PSP E

Consola Sony PSP E

 

Consolă Nintendo 2DS

Dacă ultima noastră propunere avea o galerie de jocuri mare, galeria pentru Nintendo 2DS este uriașă! Upgrade-ul celor de la Nintendo constă şi într-o involuţie, oferind unui posibil cumpărător posibilitatea de a juca toate titlurile Nintendo DS şi 3DS, fără un ecran 3D, dar în acelaşi timp, oferind una dintre cele mai rezistente console de pe piaţă din acest moment.

3DS-ul, tradiţional, este o consola flip, constând din două părţi mobile, 2DS-ul pe de altă parte este realizat dintr-o singură bucată, făcând din această o consola ideală pentru cei mai mici care au tendinţa de a trece prin foc şi pară terminalele mobile.

Nintendo 2DS este gândit să reziste la asemenea abuzuri, plus că este o consola portabilă atât pentru cel mic, dar şi pentru ţine. Cine ştie, poate canalizezi acel copil din ţine şi termini Super Mario Bros sau te aventurezi în lumea din Hyrule încercând să o salvezi pe prinţesă Zelda.

Consola Nintendo 2DS

Consola Nintendo 2DS

 

Consolă Playstation Vita

Ok, să zicem că nimc din ce am enumerat mai sus nu este pe gustul tău. Nu prea te joci pe telefon, grafica de PSP sau 2DS nu îţi place şi te consideri un gamer serios cu standarde ridicate. Ei bine, Playstation Vita o să îţi satisfacă toate nevoile, plus că acum poţi să te joci de pe ea jocurile de Playstation 4 şi o selecţie impresionantă de jocuri de PS3.

De exemplu, folosind platforma Cross Play puteţi începe jocul pe consola PS3 şi apoi continuă pe Ps Vita. Va puteţi alătură, de asemenea, în jocuri multiplayer pe PS Vită şi să jucaţi împotriva altor jucători care se joacă pe conslole PS3 sau PS4, iar, pentru că este vorba de fratele mai mare şi mai puternic al lui PSP, PS Vita este un media station redutabil.

Ecranul touch OLED se vede excepţional, indiferent că te uiţi la un film, un clip pe Youtube sau un video clip. Pe lângă toate aceste atribute care recomandă consola, jocurile se văd excepţional, fiind O experienţă în sine să vezi cam la aceleaşi detalii jocurile de PS4. Nici nu este de mirare, avem un procesor Quad Core şi toate dotările unui telefon, inclusiv 3G. Consola o puteți cumpăra de aici la oferta.

Consola Playstation Vita

Consola Playstation Vita

 

Consolă Nintendo 3DS XL

Ultima noastră recomandare este pentru întreagă familie. Nintendo 3DS XL este consola de care te poţi bucură tu, copilul tău, până şi bunici intră pe această lista. De ce spunem asta? Pentru că 3DS-ul este o consola pentru familie. Nintendo 3DS XL, prima consolă care vă oferă un gameplay incredibil datorită graficii 3D care NU are nevoie de ochelari speciali. Ecranul stereoscopic va acordă obiectelor din joc noţiunea de spaţiu şi adâncime, noţiune care se va prelungi până în spatele ecranului.

Va deveni mai uşor să observi poziţia caracterelor şi a obstacolelor în joc, astfel jocul va deveni cu mult mai intuitiv. Avantajul lui 3DS XL este mărimea ecranului, comparativ cu modelele mai vechi care aveau o diagonală modestă, XL-ul creşte numărul de inci şi oferă o experienţă absolut senzaţională. Pe lângă asta, trebuie să aducem aminte galeria de jocuri pe care această consola o are, motiv pentru care am numit-o o consola pentru întrega familie. De ea se poate bucură toată casă si este la un preț foarte bun aici.

Consola Nintendo 3DS XL

Consola Nintendo 3DS XL