Studiu: La ce se gândesc americanii când aud de HTML sau gigabyte?

, 05 Mar, 12:30

Chiar dacă nu avem toţi o afinitate pentru tehnologie, este incredibil ce asocieri de semantică fac unii dintre noi când aud de abrevieri precum HTML.

html studiu americani tehnologie

Deşi studiul pe care îl voi detalia mai jos a fost realizat pe 2392 de americani, bărbaţi şi femei, cu vârste mai mari de 18 ani, sunt convins că rezultatele ar fi similare, dacă nu mai îngrijorătoare, în ţara noastră sau oriunde altundeva.

Mulţi dintre noi ştiu că vine de la HyperText Markup Language. În cel mai rău caz, asociează cele patru litere cu un limbaj de programare, fără a enunţa exact cuvintele de la care provin. Un studiu recent a demonstrat însă că un american din zece asociază respectiva abreviere cu o boală cu transmitere sexuală – STD. Acelaşi formular folosit de studiul celor de la Vouchercloud includea mulţi alţi termeni tehnici şi non-tehnici pentru care oferea trei variante de definiţii.

Printre alte revelaţii obţinute din acea analiză, se numără faptul că 77% dintre interlocutori nu ştiu ce înseamnă SEO. este o frază folosită deseori online de cei care vor să se îmbogăţească urcându-vă site-ul în rezultate pe Google.

Nu mai puțin de 27% dintre respondenți au crezut că „gigabyte” este o insectă întâlnită deseori în America de Sud. Similar cu URSS pe vremuri, 12 procente au fost de părere că USB este prescurtarea denumirii unei ţări europene. Software este definiţia hainelor moi confortabile, din punctul de vedere al 15% dintre participanţii la studiu. Până şi banalul MP3 a fost considerat un robot din universul Star Wars de 23 procente dintre adulţii chestionaţi.

Din punctul meu de vedere, astfel de studii ar trebui să vă facă mai precauţii în discuţiile voastre pe viitor, nu de alta, dar s-ar putea să nu fiţi foarte bine înţeleşi de interlocutori când apelaţi la referinţe tehnologice de bază.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail