30 ian. 2014 | 11:15

Studiu: 2014 va fi anul în care Windows Phone depăşeşte iOS

ACTUALITATE
Studiu: 2014 va fi anul în care Windows Phone depăşeşte iOS

Pornind de la o serie de terminale accesibile cu o performanţă decentă, e foarte probabil ca în 2014 să depăşească iOS.

Windows Phone 8 beats ios

De ceva timp, Android-ul şi iOS-ul sunt cele mai populare platforme la nivel global, deşi diferenţa dintre ele vizavi de rata de propagare este de la cer la pământ. În acelaşi timp, locurile trei şi patru din clasament sunt ocupate Windows Phone şi BlackBerry. Deşi a reuşit în 2013 să depăşească platforma canadienilor, un studiu recent confirmă că în 2014 se va repeta istoria cu iOS pe scaunul pierzătorilor.

În ultima perioadă, cei de la Jana Mobile au întreprins un studiu pe aproximativ 1500 de persoane, cu venituri medii, din 9 ţări diferite. Întrebarea a fost una singură, ce platformă vă doriţi pentru următorul telefon? Deşi concluzia nu a fost neapărat unanimă, realitatea iminentă se pare că va implica poziţionarea Windows Phone, la nivel global, pe locul al doilea în defavoarea sistemului de operare creat de Apple.

,,Cu mai multe terminale sub 200 de dolari şi un val de popularitate în ţările aflate în dezvoltare, 2014 ar putea fi anul în care Windows Phone se stabileşte ca fiind al doilea cel mai popular sistem de operare din lume pentru smartphone-uri.” Cum e şi normal, în ţările cu probleme financiare reprezintă o opţiune mult mai atractivă un aparat de sub 200 de dolari. Nu mai puţin de 74% dintre cei intervievaţi au afirmat că nu ar cheltui mai mult de atâta pe un telefon. În acest context, pe lângă faptul că iPhone-ul iese din peisaj, Nokia reuşeşte să rupă gura târgului.

În perspectivă, încâ de anul trecut IDC confirma că dispozitivele cu Windows Phone au depăşit la vânzări iPhone-urile în 24 de ţări, printre care Columbia, India, Kenia, Mexico, Nigeria, Africa de Sud, Tailanda, Vietnam şi altele. Din această cauză, nu este deloc exclus ca în 2014  aceeaşi reţetă să se repete pe un număr şi mai mare de teritorii.

Windows Phone 8 beats ios studiu

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele