CES 2014: Microsoft confirmă că Windows Phone 8 va permite update-ul la 8.1

CES 2014: Microsoft confirmă că Windows Phone 8 va permite update-ul la 8.1

Atunci când Microsoft a anunțat că Windows Phone 7 nu putea fi upgradat la Windows Phone 8, utilizatorii nu au fost deloc fericiți și îi înțelegem perfect.

Windows Phone 8 Update

Mulți s-au întrebat dacă aceeași soartă o vor avea și terminalele care au venit cu Windows Phone 8, la momentul lansării lui Windows Phone 8.1. Din câte spun oficialii companiei, nu este cazul să intrăm în panică din nou, pentru că orice dispozitiv care a venit cu Windows Phone 8 va putea fi upgradat la următoarea versiune a sistemului de operare pentru mobile.

”Nu vom avea aceeași experiență pe care am avut-o cu Windows Phone 7 care nu a primit un upgrade substanțial. Nu vom epuiza resursele noului Windows Phone 8 prea curând.” a spus Greg Sullivan, directorul Windows Phone către ComputerWorld, la CES 2014.

Nu ar fi avut sens de altfel să nu poată fi făcut acest upgrade. Trecerea de la versiunea 7 la 8 a adus cu sine modificări majore în kernel, pe când Windows Phone 8 și 8.1 au aproximativ aceeași structură, elementele diferențiatoare fiind la nivel de funcționalitate și de design.

Totusi, update-ul va fi din nou dependent de operatorii de telefonie și de producătorii terminalelor. Fiecare va decide ce se întâmplă cu acestea, și aici intervin desigur motive legate de politica de marketing a fiecărei companii în parte.

Citește și: