Adevăratul motiv al lui Ballmer în demisia de la Microsoft

Adevăratul motiv al lui Ballmer în demisia de la Microsoft

Într-un set de interviuri acordate celor de la Wall Street Journal, Steve Ballmer recunoaşte adevăratul motiv al demisiei sale din curtea gigantului Microsoft.

Steve Ballmer CEO Microsoft Demisie

Mai sunt mai puţin de nouă luni până când termenul impus de în scrisoarea privind demisia de la Microsoft va expira şi el va părăsi funcţia de CEO a gigantului din Redmond. Foarte mulţi s-au întrebat care este motivul deciziei radicale şi, în afară de speculaţii, nimic nu a fost făcut public oficial până la această serie de interviuri.

Presiunea a crescut foarte mult la Microsoft în ultimii ani. Consiliul de directori al companiei, în frunte cu John Thompson, a început să îl forțeze tot mai mult pe Ballmer să reinventeze compania în condiţiile în care se formau deja câştigători detaşaţi în domenii precum producţia de smartphone-uri şi tablete. După spusele CEO-ului, acesta a fost contextul retragerii sale din fruntea companiei.

,,Poate eram emblema unei ere de mult apuse şi trebuia să merg mai departe. Indiferent cât de mult îmi place ceea ce fac, cea mai bună metodă ca Microsoft să intre într-o nouă eră e legată de un nou lider care să accelereze schimbarea.” Ballmer a recunoscut că nu el este persoana potrivită pentru transformarea atât de necesară a companiei pe care o conduce, de aceea a ajuns la demisia de la Microsoft. ,,La sfârşitul zilei trebuie să schimbăm matricea, să recunoaştem, eu sunt matricea.”

ca fiind un conducător încărcat de energie şi entuziasm pentru meseria sa. Deşi a început să introducă schimbări radicale în structura de management şi să modifice sistemul de rating al angajaţilor, rimtul alert al lansărilor de produse şi servicii a fost din păcate prea lent într-o companie care a trăit aproape exclusiv din vânzarea de sisteme de operare care acum se oferă și gratuit.