15 dec. 2014 | 10:50

Stabilizarea optică de la iPhone 6 Plus e afectată de accesorii magnetice [VIDEO]

ACTUALITATE
Stabilizarea optică de la iPhone 6 Plus e afectată de accesorii magnetice [VIDEO]

Un nou potenţial defect hardware a fost descoperit de utilizatorii de care folosesc accesorii magnetice în tandem cu smartphone-ul lor.

apple iPhone 6 plus ois

Deşi au adunat un număr foarte mare de fani în cele câteva luni de când au ajuns pe piaţă, şi iPhone 6 Plus nu au avut parte doar de veşti bune în privinţa smartphone-urilor lor. Cel mai recent scandal legat de hardware-ul telefoanelor celor de la Apple este legat de stabilizarea optică de la iPhone 6 Plus. Respectiva funcţie este influenţată negativ de diverse accesorii magnetice sau metalice.

În contextul în care este foarte confortabil să ataşezi o lentilă magnetică la telefonul din dotare pentru fotografii de o calitate superioară,  aceasta nu este o veste bună pentru cei care au investit deja o sumă generoasă de bani în accesorii foto. Partea bună este că fenomenul nu iese la iveală în cazul tuturor obiectivelor sau carcaselor ce folosesc magneţi pentru a se fixa pe smartphone. Probabil că, la un anumit nivel contează şi puterea respectivilor magneţi. În orice caz, scandalul are potenţialul de a lua proporţii, în contextul în care au apărut rapoarte că şi senzorul NFC de la iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, folosit pentru plăţi prin Apple Pay, este afectat de astfel de accesorii.

Pentru a înţelege mai bine în ce mod influenţează o lentilă magnetică abilitatea camerei de la iPhone 6 Plus de a filma sau captura fotografii statice, vizionaţi clipul de mai jos de la aproximativ un minut. În cazul în care vreţi să nu fiţi afectaţi de această problemă, cel mai bine ar fi să încercaţi să filmaţi data viitoare când cumpăraţi ceva metalic sau magnetic menit să funcţioneze în tandem cu noul vostru iPhone.

Printr-un comunicat oficial înaintat creatorilor de periferice din programul MFi (Made for iPhone), cei de la Apple au conştientizat problema şi au rugat producătorii să nu mai folosească astfel de componente pe viitor. În trecut, un comunicat similar a fost dat de gigantul din Cupertino când s-a stabilit că accesoriile magnetice ar putea afecta buna funcţionare a busolei.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele