Square Enix îşi lansează propriul serviciu de streaming de jocuri pentru mobile

Square Enix îşi lansează propriul serviciu de streaming de jocuri pentru mobile

Cei de la , dezvoltatorii unor jocuri precum seria Final Fantasy, şi-au anunţat oficial propriul serviciu de streaming de jocuri.

square-dive-in

Dive In este numele unui nou serviciu similar, dintr-un punct de vedere, cu PlayStation Now de la Sony. Acesta nu va fi însă limitat la dispozitive Sony, ci va fi compatibil cu cele mai multe Androide şi iDevice-uri. Practic, va permite posesorilor de smartphone-uri obişnuite să se joace, prin streaming, jocuri care în alte condiţii ar fi prea pretenţioase pentru puterea de calcul a telefoanelor actuale.

Deşi nu este deloc exclus ca Dive In să fie disponibil şi în afara teritoriului asiatic, în prima etapă va fi accesibil doar în Japonia şi va oferi jucătorilor acces doar la . Primele trei jocuri disponibile vor fi Final Fantasy VII International, Final Fantasy XIII ş Season of Mistery: The Cherry Blossom Murders. În luna noiembrie a acestui an, aceleiaşi liste li se vor adăuga Final Fantasy VIII şi The Last Remnant, urmând ca în 2015 utilizatorii serviciului să poată experimenta şi Final Fantasy XIII-2 şi Lightning Returns Final Fantasy XIII.

În mod evident, serviciul nu va fi gratuit ci va implica o investiţie destul de mare din partea celor care vor să termine unul dintre jocurile amintite mai sus. Doar 30 de minute din fiecare titlu vor putea fi accesate fără costuri suplimentare, ca un mod demonstraţie. Dacă sunteţi încântaţi de experienţă, puteţi plăti trei zile de acces, zece zile, treizeci de zile sau un an întreg. Preţurile vor varia masiv de la titlu la titlu. Dacă sunteţi convinşi că veţi termina Season of Mistery în trei zile, puteţi investi doar 1,41 dolari pe această activitate, în schimb dacă aveţi nevoie de un an de zile pentru explorarea Final Fantasy XIII, aventura vă va costa 17 dolari.

Noul serviciu va fi disponibil începând cu 9 noiembrie.

Citește și: