Sistemul anti-furt în telefoane începe să devină obligatoriu

Sistemul anti-furt în telefoane începe să devină obligatoriu

Numele „kill-switch” a fost folosit în textul unei legi care obligă producătorii de terminale mobile să introducă un sistem anti-furt în telefoane.

Phone Kill switch apple samsung california

În statul California, din SUA, un senator democrat cu numele Mark Leno colaborează intens cu procurorul districtului San Francisco, George Gascon, cu scopul de a obţine sprijin pentru . Aceasta, dacă va fi aprobată, îi va obliga pe toţi producătorii de telefoane care vor să comercializeze un smartphone pe teritoriul acelui stat american să introducă un sistem anti-furt.

Legea în cauză ar penaliza un OEM cu până la 2500 de dolari per unitate vândută fără un kill-switch, sau anti-furt în telefoane, în California. Un model anti-furt este sistemul de blocare a activării introdus de . Gigantul din Cupertino a perfecţionat de-a lungul anilor un sistem care vă permite să blocaţi un telefon de la distanţă şi să ştergeţi tot conţinutul lui, moment în care devine legat în permanenţă de numele de utilizator şi de parola contului de iCloud.

Cu toate că s-a discutat şi în trecut de un astfel de sistem anti-furt în telefoane, implementat la nivelul operatorilor de telefonie, aceştia nu s-au arătat foarte încântaţi, afirmând că un kill-switch nu este productiv deoarece este vulnerabil la hackeri ce pot bloca telefoane de la distanţă. Deşi furtul de telefoane ar scădea semnificativ dacă un astfel de sistem ar fi implementat, rămâne să vedem dacă respectiva lege va fi aprobată în California, urmând probabil să inspire proiecte de legislaţie similare în alte state.

Citește și: