Sistemul anti-furt în telefoane începe să devină obligatoriu

, 10 Feb, 08:35

Numele „kill-switch” a fost folosit în textul unei legi care obligă producătorii de terminale mobile să introducă un sistem anti-furt în telefoane.

Phone Kill switch apple samsung california

În statul California, din SUA, un senator democrat cu numele Mark Leno colaborează intens cu procurorul districtului San Francisco, George Gascon, cu scopul de a obţine sprijin pentru . Aceasta, dacă va fi aprobată, îi va obliga pe toţi producătorii de telefoane care vor să comercializeze un smartphone pe teritoriul acelui stat american să introducă un sistem anti-furt.

Legea în cauză ar penaliza un OEM cu până la 2500 de dolari per unitate vândută fără un kill-switch, sau anti-furt în telefoane, în California. Un model anti-furt este sistemul de blocare a activării introdus de . Gigantul din Cupertino a perfecţionat de-a lungul anilor un sistem care vă permite să blocaţi un telefon de la distanţă şi să ştergeţi tot conţinutul lui, moment în care devine legat în permanenţă de numele de utilizator şi de parola contului de iCloud.

Cu toate că s-a discutat şi în trecut de un astfel de sistem anti-furt în telefoane, implementat la nivelul operatorilor de telefonie, aceştia nu s-au arătat foarte încântaţi, afirmând că un kill-switch nu este productiv deoarece este vulnerabil la hackeri ce pot bloca telefoane de la distanţă. Deşi furtul de telefoane ar scădea semnificativ dacă un astfel de sistem ar fi implementat, rămâne să vedem dacă respectiva lege va fi aprobată în California, urmând probabil să inspire proiecte de legislaţie similare în alte state.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Ce faci daca ti se fura telefonul, iar hotul primul lucru care il va face este sa scoata cartela SIM si sa resofteze telefonul?

Daca e OS este dependent de internet, atunci OS verifica o baza de date cu IMEI blacklisted si se poate sterge

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail