07 apr. 2014 | 09:48

Samsung a anunțat oficial Galaxy S5 dual SIM

ACTUALITATE
Samsung a anunțat oficial Galaxy S5 dual SIM

În mod obişnuit, Samsung nu lansează terminale high-end dual SIM, în cazul se pare însă că a făcut o excepţie.

Samsung-Galaxy-s5-precomenzi_thumb

De cele mai multe ori când auzim de un terminal de vârf precum Galaxy S5 sau Galaxy Note 3 într-o versiune dual SIM, ne gândim automat la o chinezărie, o clonă a terminalului original creată fără acordul producătorului sud-coreean. dual SIM este însă excepţia de la regulă.

Momentan, anunţul unei versiuni Galaxy S5 dual SIM se referă exclusiv la piaţa din China şi a fost făcut fără prea multe surle şi trâmbiţe. Are numele de cod G9009D şi, în afara suportului pentru o funcţionarea pe două reţele simultan, nu vine cu diferenţe la nivelul configuraţiei hardware. Vorbim desigur de un smartphone cu un ecran Full HD de 5,1 inci, un procesor quad core Snapdragon 801 tactat la 2,5 GHz, 2GB RAM, 16 GB memorie internă, o cameră principală de 16 megapixeli şi o baterie de 2800 mAh. Unul dintre SIM-uri va opera pe reţele CDMA 200, iar al doilea va merge pe GSM.

Ca o urmare a faptului că există în continuare o cerere pentru telefoane dual SIM în ţări aflate în curs de dezvoltare, odată cu această lansare, Samsung demonstrează că va privi cu mai mult respect această piaţă. Nu va mai crea doar telefoane entry-level cu două cartele.

Această variantă a popularului vârf de gamă de la Samsung, Galaxy S5 dual SIM, va fi lansată, la preţul de 850 de dolari, odată cu varianta obişnuită Galaxy S5, pe 11 aprilie, în portofoliul China Telecom. Acesta este cel mai mare operator de telefonie din lume, cu peste 750 de milioane de abonaţi. Cu o plajă de utilizatori atât de mare, nu este exclus ca aparatul descris mai sus să mai fie disponibil și în alte colțuri ale mapamondului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele