Rubens’ Tube Pyro Board te ajută să simţi ritmul muzicii prin flăcări [VIDEO]

Este incredibil ce se poate realiza cu un pic de răbdare şi incredibil de multă imaginaţie, Rubens’ Tube Pyro Board este o demonstraţie veritabilă.

Pyro-Board-2D-Rubens-Tube-Made-of-2500-Bunsen-Burner vizualizer muzica

În urmă cu aproximativ 15 ani, când am descoperit -ul, eram impresionat de nişte linii pe un ecran care se mişcau în pe care o auzeam. Ulterior am aflat că acela purta numele de vizualizer, iar tehnologia din spatele său nu era deloc una noua.

Pentru că trăim în secolul 21 şi multe concepte învechite au fost modernizate în pas cu vremurile, a sosit momentul pentru ca, de acelaşi tratament de reinventare, să beneficieze bătrânul vizualizer. Rezultatul acestei iniţiative poartă numele de Rubens’ Tube Pyro Board, o placă pe care o puteţi vedea în acţiune în clipul de mai jos. Modul de funcţionare al acesteia este influenţat de presiunea creată de undele sonore emanate de nişte difuzoare. Respectivele unde, ,,modelează” în timp real cantitatea de gaz care iese din nişte arzătoare.

Produsul final este o placă 2D formată din 2500 de arzătoare a căror flăcări îşi schimbă culoarea şi/sau înălţimea relativ la muzica pe care o ascultaţi. Indiferent cum priviţi problema, impactul vizual este nemaipomenit. Personal, nu vâd această creaţie ca fiind potrivită pentru un spaţiu închis, mai ales dacă aveţi o sensibilitate pentru muzică house sau hip-hop.

Alexandru Puiu
12:44 22.04.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video