Cel mai puternic procesor Qualcomm ajunge pe un smartphone care n-are funcție de telefon

Cel mai puternic procesor Qualcomm ajunge pe un smartphone care n-are funcție de telefon

Cei de la Intrinsyc cu Qualcomm  Acestea sunt destinate în mod exclusiv dezvoltatorilor de aplicaţii.

mdp-phone snapdragon 810

Cei de la Qualcomm au anunţat în urmă cu ceva timp al lor pentru următoarea perioadă. Acesta poartă numele de Snapdragon 810 şi este un octa-core pe arhitectură ARMv8 cu suport pentru memorie LPDDR4 şi instrucţiuni pe 64 de biţi.  În comparaţie cu actualul vârf de gamă al companiei americane, Snapdragon 810 este cu aproximativ 30% mai performant.

Deşi noul SoC îşi va face simţită prezenţa în dispozitivele celor mai importanţi producători de tablete şi smartphone-uri abia în prima parte a anului viitor, cei care vor să-şi testeze şi optimizeze aplicaţiile pentru el, o pot face de luna viitoare. Pentru acest scop, cei de la Intrinsyc au anunţat două dispozitive ascunse în spatele titlului de MDP – Mobile Development Platform. Este vorba de o tabletă şi un smartphone.

Disponibile pentru achiziţie de la mijlocul lunii decembrie, aceste aparate vor fi din start mult mai inaccesibile din punct de vedere al preţului în comparaţie cu gadgeturi obişnuite cu Android. Ambele vor fi construite în jurul noului Snapdragon 810 şi vor avea un GPU Adreno 430 şi 4GB RAM. Camera principală va fi de 13 megapixeli, în timp ce cea frontală se va rezuma la 4 megapixeli. Conectivitatea va fi asigurată prin 802.11a/b/g/n/ac dual-band Wi-Fi, Bluetooth 4.1, GPS şi NFC. Dacă nu era evident, din specificaţii lipseşte orice referinţă către o reţea de date GSM sau LTE, funcţia de telefon fiind absentă.

Preţul pentru tableta MDP va fi de 1.000 de dolari, în timp ce smartphone-ul celor de la Intrisyc cu aceeaşi configuraţie hardware va fi cu 200 de dolari mai ieftin.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: