Project Cider te ajută să rulezi aplicaţii iOS nativ pe Android [VIDEO]

Project Cider te ajută să rulezi aplicaţii iOS nativ pe Android [VIDEO]

Cu toate că ideea din spatele acestui proiect nu este deloc nouă, Project Cider este primul sistem prin care se pot rula .

Cider-Runs-iOS-Apps-on-Android compatibilitate

De-a lungul anilor, conceptul de nu a fost la fel de popular ca acum. Pentru mult timp, o aplicaţie Windows nu ar fi rulat niciodată pe Mac sau invers. Această preconcepţie a fost desfiinţată la scară largă pentru prima oară odată cu lansarea suitei Microsoft Office pentru Mac.

Deoarece în continuare există unele aplicaţii care sunt disponibile doar pentru iOS, mulţi şi-au dorit să existe o metodă prin care să porteze pe Android câteva aplicaţii de pe platforma de mobile a celor de la Apple. Pentru prima oară, există o soluţie la această problemă, sub numele  Project Cider.

Partea magică din acest proiect constă în perfecţionarea unui sistem prin care cod nativ scris pentru iOS poate fi executat pe Android. Demonstrat în detaliu în clipul de mai jos, Project Cider a fost realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Columbia. Aceştia din urmă se mândresc cu dezvoltarea unei ,,arhitecturi de compatibilitate pentru sisteme de operare” care nu se bazează pe maşini virtuale pentru a duce la bun sfârşit rularea de aplicaţii create pentru iPhone sau iPad. În plus, nu este necesară modificarea a nici unei linii de cod din aplicaţiile originale şi funcţionează de minune şi partea de accelerare 3D.

Înainte ca rezultatele unui astfel de efort colectiv să fie făcute publice, mai trebuie rezolvate problemele legale ce ţin de transferul aplicaţiilor de pe un iDevice pe un Android. În final, mi-e teamă că acestea s-ar putea să fie cele mai complicate.