Primul smartwatch HP arată spectaculos şi promite multe

Primul smartwatch HP arată spectaculos şi promite multe

Fără prea multe zvonuri pe marginea sa, acesta este primul smartwatch realizat de HP în colaborare cu designerul Michael Bastian.

hp-michael-bastian-smartwatch-1

În această toamnă, pe lângă multe alte -uri care sunt deja pe piaţă, vom putea achiziţiona şi unul de la HP. Deşi nu se cunosc momentan foarte multe detalii despre el, câteva elemente au fost totuşi făcute publice.

Pe lângă faptul că este realizat în colaborare cu designerul american Michael Bastian, din primele imagini, smartwatch-ul arată destul destul impozant, reuşind să nu se detaşeze foarte mult de aspectul unui ceas clasic. Din păcate, pentru că nu avem încă imagini cu el din toate unghiurile, ne menţinem totuşi câteva rezerve la capitolul design. Ceasul a apărut prima oară pe magazinul online Gilt, care, după comunicatul de website, se pare că, cel puţin în prima etapă, îl va comercializa exclusiv.

Nu ştim încă dacă va rula Android Wear sau va fi creat pe propria platformă software dezvoltată in-house de HP. Este foarte probabil să fie compatibil atât cu iDevice-uri, cât şi cu Androide, dar nici în această direcţie nu există vreun indiciu oficial. Ştim însă că va avea un diametru de 44 de milimetri şi că va folosi oteţul inoxidabil pentru carcasă. Va include în cutie trei curele interschimbabile, una din cauciuc negru, a doua din piele maro perforată şi a treia din nylon de culoare verde. Inspirat din detaliile pe care le găsim la maşinile de lux, acesta va include şi un cronograf analogic luminat. Va fi rezistent la apă şi promite din start o autonomie de şapte zile. În condiţiile în care cel mai recent face eforturi supra omeneşti să reziste două, trei zile departe de priză, bateria s-ar putea să fie un plus enorm pentru gadgetul de mai sus.

Nu avem încă nici o idee vizavi de preţ, dar se pare că nu va fi cele mai ieftin ceas inteligent de pe piaţă.

hp-michael-bastian-smartwatch-2

Citește și: