Primul circuit integrat scos la licitație nu a atins pragul minim pentru vânzare

Primul circuit integrat scos la licitație nu a atins pragul minim pentru vânzare

Acum câteva zile, vorbeam de primul circuit integrat, vechi de 56 de ani, care a fost scos la vânzare în cadrul unei licitații, un prototip creat de Jack Kilby.

Circuit Integrat

Acest circuit integrat a ajuns sub tutela casei de licitații Christie’s, însă, în pofida importanței istorice a acestui element tehnologic, interesul a fost destul de scăzut. Presupun că iPhone-ul original de pe eBay care a fost vândut cu aproape 15.000 de dolari a prezentat un interes mai mare decât acest circuit integrat. Desigur, și prețul respectivului iPhone a fost ceva mai mic, e adevărat.

Se presupune, în lipsa unor informații oficiale, că circuitul avea un preț minim de vânzare, la licitație, de 1 milion de dolari. Aparent, cei care au participat la licitație nu au ajuns la prețul rezervat, suma maximă la care s-a ajuns fiind de 850.000 de dolari. 

Organizatorii licitației sperau să ajungă și la suma de 2 milioane de dolari pentru acest microcip. Având în vedere că era încastrat în sticlă și semnat de Jack Kilby, autentificat de Tom Yeargan, producătorul cipului, organizatorii sunt „puțin” dezamăgiți de lipsa de interes. Probabil că cipul va ajunge să fie vândut la prețul rezervat, cândva în viitorul apropiat, deși nu m-aș mira să ajungă o piesă de muzeu dacă nu există cumpărători interesați, în final.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: