Pantelligent este o tigaie inteligentă care te învaţă să găteşti [VIDEO]

Deşi nu credeam că voi vedea vreodată o banală tigaie devenită gadget, Pantelligent intră fără probleme în această categorie de dispozitive inteligente.

Pantelligent tigaie inteligenta cu Bluetooth

Pentru că nu toţi ne pricepem la gătit, dar ne este foarte uşor să instalăm o aplicaţie pe smartphone, un nou proiect de pe Kickstarter îşi propune să ne ajute enorm în privinţa primei activităţi.

Pantelligent este o tigaie care la prima vedere nu se diferenţiază cu nimic de orice altă tigaie pe are o aveţi deja în casă. În realitate însă, vine încărcată de senzori şi termometre, la care se adaugă şi un modul pentru conectivitate Bluetooth LE. Acesta din urmă este responsabil pentru interacţiunea dintre smartphone şi respectivul vas de gătit. Aceasta nu este însă partea inteligentă.

Printr-o nu veţi mai arde niciodată mâncarea, fripturile vor ieşi în permanenţă suculente, iar ouăle ochi vor ieşi exact ca în poze. Până şi pentru a face clătita perfectă, aplicaţia de telefon vă va avertiza când este momentul ideal pentru a o întoarce. Dacă prăjiţi în tigaie un peşte de care nu aţi mai auzit niciodată, veţi şti exact când acesta este gata de servire. Totul este posibil prin intermediul combinaţiei dintre senzorii din Pantelligent şi un set detaliat de instrucţiuni afişate pe ecranul telefonului sau tabletei. Nu trebuie decât şi ce vă doriţi să obţineţi la final.

O astfel de tigaie se va reflecta într-o investiţie de 200 de dolari, o valoare care nu pare absurdă în contextul în care există deja seturi de vase de bucătărie la această valoare fără funcţiile smart detaliate mai sus.

Alexandru Puiu
10:08 22.11.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video