Oculus Rift folosit in scopuri militare pentru a conduce tancurile

Oculus Rift folosit in scopuri militare pentru a conduce tancurile

Iată că Oculus Rift ajunge din nou în atenția noastră, cu o nouă aplicare ceva mai reală și totuși inovatoare.

Oculus Rift Tancuri

Oculus Rift este testat de armata norvegiană în scopul conducerii tancurilor cu ajutorul acestuia. Mai exact, armata norvegiană testează posibilitatea de a trimite tancurile pe câmpul de luptă, și de a ajuta șoferul să aibă un unghi de vizibilitate mult mai bun, decât cel oferit de vizorul îngust al tancului. Cel mai bun model este cel din jocuri, Battlefield de exemplu, unde se poate observa câmpul redus de vizibilitate al șoferului.

Este momentan un prototip, însă oferă deja un număr mare de avantaje comparat cu modelele convenționale. În primul rând este mai ieftin, o unitate demo costă aproximativ 2000 de dolari pe când o cameră militară obișnuită ar putea costa de 50 de ori mai mult. Deschide apoi ușa către posibilitatea afișării de informații pe ecran, în timp real, asemănător celor din jocurile video.

Dacă sistemul intră într-o dezvoltare adecvată, s-ar putea adăuga cu ușurință o hartă semitransparentă a terenului sau afișarea sistemelor importante ale vehiculului condus. Momentan, cei care testează acest sistem au mărturisit că oboseala ochilor este prea mare pentru a putea fi folosit în mod standard. Rămâne totuși o opțiune pentru momentele de confruntare, când și vizorul tancului este acoperit. Probabil că în viitor lupta se va putea desfășura controlând tancurile de la distanță sau, mai bine, în cadrul unui joc pe PC pentru a nu mai consuma atâtea resurse și pentru a nu risca atâtea vieți în scopul intereselor politice ale celor puțini care au putere de decizie.

Citește și:
Etichete: