O dronă te duce în mijlocul erupţiei unui vulcan [VIDEO]

Cu toate că doar trecerea timpului ne va confirma toate scenariile în care este bună , astăzi vedem un astfel de gadget într-un vulcan.

indonesia-volcano-eruption filmare drona

Dronele nu sunt privite cu ochi buni de foarte mulţi dintre noi, în parte din cauza aurei de instrumente de supraveghere. În practică, o dronă poate ajunge în multe locuri în care nu poate ajunge un om. Regretabil este însă că vor exista în permanenţă oameni care vor fi .

Clipul de mai jos reprezintă o dovadă vie a conceptului iterat mai sus, o situaţie în care o dronă a imortalizat ceva incredibil. Este vorba de erupţia unui vulcan de aproape. La aproximativ două ore de Australia, în ţinutul Vanuatu, Shaun O’Callaghan, operatorul dronei, s-a ambiţionat să imortalizeze ceva ce foarte puţini oameni au văzut de la o distanţă atât de mică. Pentru acest scenariu curajos, pe un quadcopter DJI Phantom 2 RTF a fost ataşată o cameră GoPro.

Pentru a înţelege mai bine circumstanţele extraordinare în care a avut loc filmarea, este suficient să vă gândiţi la temperatura de 1200 de grade Celsius la care sare lava fierbinte din vulcan şi la faptul că este imposibil de aproximativ direcţia exploziei. Ca urmare, este foarte puţin probabil ca un elicopter pilotat de un om să se fi apropiat vreodată atât de mult de centrul acţiunii. Partea bună este că drona a supravieţuit pentru a spune o poveste pe care rareori o puteţi vedea într-un film şi niciodată în carne şi oase.

Alexandru Puiu
09:40 19.03.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video