O filmare cu drona condamnă un cetățean american

O filmare cu drona condamnă un cetățean american

Fox News a raportat prima condamnare din istorie a unui cetățean american, ca urmare a unor imagini preluate cu ajutorul unei drone.

Drona USA

Fermierul Rodney Brossart din Lakota, a primit o sentință de trei ani pentru implicarea sa într-o confruntare armată, cu un ofițer de poliție, iar asta după ce a fost acuzat că a furat vacile vecinului său. Bossart a fost arestat în urma unei acțiuni de intervenție a poliției și i-au fost cercetate locuința și ferma. Acesta a ieșit însă ulterior plătind cauțiunea. A fost eliberat apoi mandat pentru cei trei fii ai săi, însă familia a refuzat să se prezinte la tribunal. În această situație șeriful Kelly Janke a vorbit cu patrula de graniță să lanseze o dronă Predator pentru a obține filmări cu ferma acuzatului.

Printr-o filmare cu drona, au fost monitorizate mișcările familiei, iar în urma acestor imagini șeriful a putut să îi aresteze pe cei cinci membri ai familiei. Brossart nu a fost acuzat pentru furt, însă a primit trei ani petru că a răspuns cu focuri de armă polițiștilor când aceștia au descins la reședința sa.

Cazul poate avea o importanță deosebită mai ales în astfel de situații, care cu siguranță nu vor fi singurele de care vom auzi pe viitor. Între 2010 și 2012, reprezentanții legii au folosit dronele Predator în mai mult de 700 de misiuni de recunoaștere, imaginile capturate de acestea fiind vitale pentru cazurile în care au fost folosite. Ce părere aveți despre dovezile luate prin filmare cu drona?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: