NVIDIA Tegra K1 depășește detașat alternativele de la Apple și Qualcomm

NVIDIA Tegra K1 depășește detașat alternativele de la Apple și Qualcomm

Cei de la Tom’s Hardware au confirmat în primele lor teste, cu un SoC , că NVIDIA îşi desfiinţează concurenţa în primele teste.

nvidia tegra k1 teste qualcomm apple

În conformitate cu trendul performanţei exponenţiale adăugate în fiecare an la procesoarele pentru mobile, a făcut ceva revoluţionar zilele trecute, când a anunţat Tegra K1. Noul SoC reuneşte tehnologia Kepler din plăcile video pentru PC-uri cu consumul energetic redus specific smartphone-urilor şi tabletelor actuale. Deşi toate noutăţile sună bine teorie, cei de la Tom’s Hardware au avut ocazia să experimenteze la prima mână performanţa noului cip NVIDIA şi să îl compare cu alţi concurenţi importanţi din piaţă.

La prima vedere, avantajul Tegra K1 este de aproximativ 25% în comparaţie cu Apple A7 şi Snapdragon-ul 800 creat de Qualcomm. Testul folosit a fost 3DMark, având în vedere că este unul dintre cele mai bune benchmark-uri cross-platform atât pentru CPU cât şi GPU. Ca o notă de subsol, merită reţinut că testele au fost reaizate pe un All-in-one cu Android de 28 de inci creat de Lenovo cu nişte drivere care nu sunt nici pe departe finale. În plus, nu se ştie la această oră dacă Tegra K1 funcţiona într-adevăr pe 64 de biţi sau doar pe 32.

Deşi există aceleaşi variabile şi în alt set de rezultate ajunse pe internet zilele trecute, de această dată din China, un lucru este şi mai important. Din câte se pare, cu un consum infim de energie, folosind testul GFXBench 2.7 Full HD Offscreen, Tegra K1 a depăşit cel mai recent IGP pentru PC-uri creat de Intel – Intel HD Graphics 4400. După o perioadă în care vom vedea şi mai multe benchmark-uri optimizate pentru puterea de procesare din K1, nu este deloc exclus ca discrepanţa de performanţă între cipul creat de NVIDIA şi orice altceva de pe piaţă să fie şi mai mare.

tegra-china-benchmarks