Surface 3 ar putea fi propulsată de chipset-ul Nvidia K1

Surface 3 ar putea fi propulsată de chipset-ul Nvidia K1

Zvonurile spun că următoarea tabletă Microsoft, Surface 3, ar putea folosi noul chipset Nvidia K1.

Surface Pro

Se zvonește deja că Microsoft va lansa următoarea serie de tablete Surface 3, în variantă normală cât și într-o variantă mini. Se spune de asemenea că Surface 3 va deține un procesor pe 64 biți a chipset-ului Nvidia K1. Această lansare va avea loc însă cel mai probabil anul viitor. Surface Mini este însă în plan pentru finalul acestui an, probabil în perioada evenimentelor de toamnă gen IFA 2014.

Nvidia a lansat chipset-ul K1 în cadrul târgului de la CES, anul acesta, un chipset care poartă numele de cod Denver, și care este bazat pe arhitectura ARM v8. Varianta pe 64 biți va avea două nuclee, tactate la 2.3 GHz fiecare. Ce este interesant și revoluționar la acest cip este GPU-ulu care vine cu 192 de nuclee CUDA, și aduce arhitectura Kepler pentru platforma de mobile.

Înafară de cele două variante de Surface, Microsoft are în vedere și o variantă LTE a lui Surface 2. Platformele cu Windows RT nu au avut un succes major, mai ales din cauza imposibilității de a rula aplicații x86, lucru pe care Microsoft dorește să îl rezolve folosind tehnologia Threshold, care va unifica funcțiile pentru toate sistemele de operate, Windows 8.1, Windows Phone 8 și Windows RT. Personal, nu am mare încredere în platforma Windows RT și nu cred că va fi un produs viabil pe viitor, vom vedea însă dacă producătorul va rezolva și această situație.

Citește și: