20 mai 2014 | 11:00

Nu mai există WhatsApp pentru Windows Phone

ACTUALITATE
Nu mai există WhatsApp pentru Windows Phone

Deşi pare o decizie greu de înţeles şi la această oră nu se cunoaşte vinovatul, nu mai există în Windows Phone Store.

WhatsApp pentru WP

Au trecut deja câţiva ani de când WhatsApp era disponibil pentru utilizatorii de Windows Phone. Din păcate, populara aplicaţie de mesagerie instant a fost scoasă pe parcursul weekendului trecut din magazinul virtual de aplicaţii al Microsoft.

Fără ca cineva să publice un comunicat de presă pe marginea acestui subiect, WhatsApp nu mai poate fi instalat de nici un posesor de smartphone cu Windows Phone, indiferent de versiunea sistemului de operare. În momentul în care căutaţi respectiva aplicaţie în Windows Phone Store nu sunteţi întâmpinat de nici un rezultat. Dacă aveţi însă linkul direct către fosta pagină pentru WhatsApp, aceea funcţionează, cu menţiunea că, în locul posibilităţilor de instalare, este trecut mesajul ,,Această aplicaţie nu mai este publicată.”

şi Android nu au nici un fel de probleme dacă vor să-şi descarce WhatsApp sau vor să-şi actualizeze nişte versiuni mai vechie al programului de mesagerie instant. Nici de pe site-ul oficial al WhatsApp, Windows Phone nu a fost şters ca platformă suportată.

WhatsApp pentru Windows Phone 8 a avut câteva probleme de stabilitate încă de la lansare, dar nu se aştepta nimeni ca aceasta să dispară. Singurele informaţii oficiale pe marginea acestui eveniment vin sub forma unui email de la James M. Kinsley – membru al echipei de dezvoltare WhatsApp. Acesta i-a scris unui membru al programului WhtsApp for Windows Phone beta că doar câteva ore va dura ,,dispariţia”, până vor fi remediate mai multe vulnerabilităţi în program.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele