Noul Chromebox HP cu Chrome OS este ideal pentru orice tip de sarcini

Noul Chromebox HP cu Chrome OS este ideal pentru orice tip de sarcini

Cu toate că în ţara noastră nu prea se realizează achiziţii de sisteme cu Chrome OS, noul HP are toate ingredientele pentru a fi o excepţie.

lansare hp-chromebox

Tot mai multe companii îşi încearcă norocul cu producţia de creaţii ce rulează , derivat într-o oarecare măsură din browserul Chrome. Chrome OS vine preinstalat pe două categorii de sisteme, notebook-uri ultra compacte şi sisteme desktop de mici dimensiuni. Acestea din urmă poartă numele de Chromebox-uri şi printre ele se numără şi noul HP Chromebox, disponibi în mai multe configuraţii.

Cea mai ieftină variantă a creaţiei din imaginea de mai sus este construită în jurul unui Celeron 2955U optimizat pentru consum redus de energie. În cazul în care bugetul vă permite, puteţi face saltul până la un Intel Core i7 de ultimă generaţie cu codul i7-4600U. Litera U de la sfârştiul modelului face de asemenea referire la un o performanţă nu foarte ridicată, dar care se compensează cu aproape o zi de de lucru departe de priză.

Noile Chromebox-uri vor fi disponibile în magazine în următoarele săptămâni, cu menţiunea că preţul va varia de la 200 de dolari, pentru cea mai slabă versiune, până la 600 de dolari, pentru doritorii de procesoare Intel Core i7. Indiferent de procesorul ales, aceste noi dispozitive marca HP vin în rest cu o singură configuraţie. Este vorba de o memorie internă de 16GB, o cantitate de memorie RAM de până la 8GB, WiFi şi Bluetooth 4.0. Nu lipseşte din spate un conector gigabit ethernet, pentru situaţiile în care activaţi într-un mediu fără reţele wireless. În rest, mai găsim pe lateralele acestui mini computer, patru porturi USB 3.0, un DisplayPort, un HDMI şi un cititor de carduri SDXC.

Deşi nu mi-aş cumpăra niciodată un astfel de sistem, aş fi curios să văd la ce preţuri va putea fi achiziţionat Chromebox HP pe piaţa autohtonă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: