ASUS Gamebox, un concurent ipotetic pentru NVIDIA Shield

ASUS Gamebox, un concurent ipotetic pentru NVIDIA Shield

ASUS încă nu şi-a făcut simţită prezenţa în toate colţurile pieţei IT, dar tocmai am aflat că lucrează intens la un Gamebox, un concurent pentru consola .

asus-gamebox nvidia shield alternative

După ce am rămas impresionați de laptopuri Asus, smartphone-uri, hibride, tablete şi alte câteva tipuri de dispozitive ale companiei, cei de la ASUS s-au hotărât să încerce intrarea pe o piaţă complet nouă.

Există o unealtă de gaming cu un nume pe măsură, Asus Gamebox, care s-ar putea să îi încânte destul de mult pe amatorii de gaming Android. Gameboxpare să fie desprins de pe aceeaşi linie de producţie precum -ul de acum câteva zile. Cu toate că, din multe puncte de vedere, nu avem încă nici cea mai vagă idee cum arată, „prin târg” se vorbește despre o unealtă de gaming cât se poate de serioasă.

Detaliile de mai jos vin de pe site-ul celor de la AnTuTu, care fac o treabă foarte bună în a agrega, pe lângă scoruri la teste, specificaţiile complete ale unor dispozitive aflate încă în stadiu de producţie.

Asus Gamebox împărtăşeşte cea mai mare parte a hardware-ului intern cu consola portabilă a celor de la NVIDIA. Precum Shield, consola ASUS este construită în jurul unui SoC Tegra 4 la 1,9GHz cu patru nucle tactatate la aceeaşi frecvenţă şi un nucleu tactat mai jos. Procesorul grafic din această ecuaţie este un NVIDIA GeForce ULP ce mai este ajutat de 2GB RAM şi o memorie internă de 8GB. Rulează Android 4.3 Jelly Bean, nativ şi, cu toate că nu avem o formată o idee despre display-ul implicit sau dacă v-a exista un display în Gamebox, pe AnTuTu mai figura rezoluţia de 1280 x 720 pixeli fără detalii suplimentare.

La prima vedere, similarităţile cu NViDIA Shield sunt evidente şi sunt mari şanse ca doar preţul să ne influenţeze într-o direcţie sau alta. În plus, nu este exclus ca aceste specificaţii să nu fie finale pentru gamebox, rămânând ca produsul final să fie chiar mai puternic decât ceea ce vedem la această oră online.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: