Noua campanie Back to School de la Microsoft vrea să vă sensibilizeze [VIDEO]

Ideea noului clip de promovare a campaniei Microsoft 2014 este de a apela la coarda voastră sensibilă.

Microsoft Back To School reclama promovare

Ceva din clipul de mai jos îmi aduce aminte de colajele de situaţii din viaţa reală pe care Apple le foloseşte în reclamele sale de câţiva ani. Trecând peste această particularitate, ideea este una foarte atrăgătoare, deoarece combină, într-un mod foarte natural şi plauzibil, două aspecte.

Vedem practic mai multe poveşti ale unor tineri foarte diferiţi care tocmai au terminat liceul şi se pregătesc să meargă la facultate. Rolul tehnologiei în această tranziţie este foarte important. Mai multe laptopuri noi, tablete Surface şi ecrane cu Skype îşi fac apariţia în clipul de aproximativ 5 minute cu scopul de facilita dialogul între adolescenţii plecaţi la facultate şi ai lor părinţi care au rămas acasă. Pe acest principiu, dacă părinţii sunt în permanenţă legătură cu copii, întreaga perioadă a facultăţii trece mai uşor, iar studenţii sunt mai liniştiţi pentru îi au pe cei care i-au crescut alături.

Faţă de reclamele cu care ne-a  obişnuit Microsoft în ultimii ani, acest clip demonstrează o direcţie complet diferită. Spre deosebire de vechile mijloace agresive de marketing, care încercau să desfiinţeze creaţiile Apple, serviciile Google sau telefoanele cu Android, acesta este un clip cu o notă pozitivă care vrea să vă atragă în curtea produselor gigantului din Redmond. Partea bună? Este dovada unui clip construit în jurul părţilor bune ale Microsoft. 

Alexandru Puiu
10:30 14.06.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video